APEL către pacienţii vindecaţi de COVID-19 din Mureș! Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1979 Vizualizări

APEL către pacienţii vindecaţi de COVID-19 din Mureș!

Conducerile Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş și Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Târgu Mureş fac un apel către pacienţii din judeţul Mureş vindecaţi de COVID-19 să vină la Centrul de Transfuzie să doneze plasmă convalescentă pentru bolnavii din spitale aflaţi în stare critică.  

”Unitatea de Suport Medical COVID-19 a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, situată în cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș dispune în acest moment de 25 de paturi, urmând a fi suplimentate la 40 de paturi, pentru pacienţii cu forme grave diagnosticaţi cu COVID-19, aici fiind trataţi pacienţi din toată ţara. Plasma obținută de la donator vindecat de COVID-19 va fi utilizată pacienţilor aflaţi în stare critică, pentru a reduce riscul de deces. Astfel, toţi pacienţii vindecaţi care au trecut prin boala COVID, fără complicaţii, sunt invitaţi să doneze plasmă convalescentă, aceştia trebuind să îndeplinească aceleaşi condiţii ca şi donatorii de sânge: să aibă sub 60 de ani şi peste 50 de kilograme şi să nu sufere de anumite boli”, a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Condiții pentru donatori

Potrivit aceleiași surse, persoanele care doresc să doneze plasmă, salvând astfel alte vieţi, trebuie să prezinte un document (bilet de externare/ scrisoare medicală în care este menționat diagnosticul COVID-19, test RT-PCR pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2, rezultat pozitiv la o testare serologică de anticorpi antiSARS-CoV-2 IgG, efectuată voluntar) din care să reiasă istoricul de infecție cu SARS-CoV-2.

”Programul de donare al Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Târgu Mureş este de luni-vineri, în intervalul orar 8.00 – 13.00.

Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0365-455.030. Donarea este un gest benevol şi nobil. Fără donatori nu ar exista viaţă pentru multe persoane! Gestul de a dona sânge sau plasmă contează! Oricare dintre noi poate veni în sprijinul semenilor aflaţi în suferinţă”, se mai arată în comunicat.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE