FOTO: Claudiu Pătrușel, un primar de echipă pentru Zagăr Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1179 Vizualizări

FOTO: Claudiu Pătrușel, un primar de echipă pentru Zagăr

Învingătorul alegerilor locale pentru funcția de primar al comunei Zagăr, social-democratul Claudiu Pătrușel (41 de ani), a depus joi, 29 octombrie, jurământul de învestire în funcție, cu ocazia ședinței festive de constituire a Consiliului Local al comunei Zagăr, localitate cu 1.192 de locuitori la recensământul din 2011, care are în componență satele Zagăr și Seleuș.

La scrutinul din data de 27 septembrie, Claudiu Pătrușel candida din partea PSD și obținea primul său mandat de primar al comunei Zagăr cu scorul de 50,85% (238 de voturi), devansându-și contracandidații, pe Cornel Adrian Țânțăreanu (PNL, 38,24%), Alin Eugen Stoica (Pro România, 8,33%) și Marian Bichiș (Alianța USR-PLUS, 2,56%).

Premise de colaborare în Consiliul Local

În legislatura 2020-2024, Consiliul Local al comunei Zagăr va avea 9 consilieri locali, mandatele fiind distribuite următoarelor formațiuni politice: 3 pentru PSD, 3 pentru PNL, 1 pentru PNȚCD, 1 pentru Pro România și 1 pentru Asociația Partida Romilor ”Pro Europa”.

În cadrul ședinței festive, au depus jurământul 6 din cei 7 consilieri locali validați de către instanță, respectiv Emil Burcea (Asociația Partida Romilor ”Pro Europa”), Costică Eșanu (PNL), Gheorghe Libeg (PSD), Ioan Călin Ort (PNȚCD), Alin Eugen Stoica (Pro România) și Martin Zălar (PSD).

Într-o ședință ulterioară, va depune jurământul și Viorel Daniel Bereș (PNL).

”Vreau să mulțumesc cetățenilor comunei Zagăr pentru participarea la vot, iar indiferent cine v-a votat sau nu v-a votat, dumneavoastră veți fi primarul tuturor, indiferent de culoarea politică, iar pe consilierii locali îi rog să fie consilieri locali penru toți cetățenii comunei Zagăr, să nu mai țină cont de nicio simpatie politică sau de etnie. Noi vom fi consilieri pentru toți cetățenii comunei”, a fost mesajul consilierului local Gheorghe Libeg, fost viceprimar, care i-a mulțumit pentru activitate și fostului primar al localității.

”Vreau ca în continuare să luptăm cu toții, împreună, astfel încât comuna noastră să devină și mai frumoasă, să continuăm proiectele care sunt în derulare și să ne implicăm cât mai mult, să lăsăm orgoliile deoparte, pentru bunăstarea comunei noastre”, a transmis și Emil Burcea, consilier local.

”Sper că împreună vom lua cele mai bune decizii”

În alocuțiunea sa, susținută imediat după depunerea jurământului de primar, Claudiu Pătrușel și-a manifestat optimismul în privința colaborării cu noul Consiliu Local și a promis că va reprezenta toți cetățenii comunei alături de echipa de la Primăria comunei Zagăr.

”Sper că împreună vom lua cele mai bune decizii, să rezolvăm toate problemele care există la ora actuală în comuna Zagăr și care vor apărea pe parcursul mandatului meu de primar. Îi mulțumesc domnului Cornel Țânțăreanu care a participat lângă noi la ședință, iar angajaților Primăriei le transmit că din partea mea o să aibă toată deschiderea și ajutorul de care au nevoie. Sper să avem o colaborare bună împreună”, a spus noul primar al comunei Zagăr.

Prefectura, parteneră în respectarea legii

Ceremonia a fost supervizată de Ioan Iacob, consilier superior în cadrul Instituției Prefectului – Județul Mureș, care a transmis succes noilor aleși locali care vor administra comuna Zagăr în următorii 4 ani.

”În această atmosferă de bună credință, exact cum ați jurat să lucrați de acum încolo pentru binele locuitorilor comnei Zagăr sunt convins că așa veți face, deoarece sunteți oameni cu bun simț, oameni raționali și chiar veți face treabă împreună cu primarul ales. Sigur, este momentul să îi mulțumim și domnului primar care a fost în mandatele trecute, Cornel Țânțăreanu, și încă o dată transmit aparatului administrativ să respecte întotdeauna legea, să fie mereu bine documentat și au în acest sens toată susținerea Instituției Prefectului – Județului Mureș și doamnei prefect Cristina Mara Togănel”, a afirmat reprezentantul Instituției Prefectului – Județul Mureș.

”Zestre” de proiecte de 4,8 milioane de euro

Învins la scrutinul din 27 septembrie, după 12 de ani în care s-a aflat la conducerea Primăriei comunei Zagăr în calitate de primar, Cornel Adrian Țânțăreanu (care va împlini vârsta de 68 de ani peste 4 luni și care are la activ 49 de ani și 6 luni în cartea de muncă) a participat la ședința festivă unde l-a felicitat, cu fair play, pe noul primar al localității, Claudiu Pătrușel, căruia i-a urat ”multă putere de muncă” și căruia i-a transmis și câteva gânduri.

”Sunt foarte multe lucruri încă de realizat în comuna Zagăr, și prin experiența pe care o are, prin tinerețea pe care o are, cred că este capabil să facă astfel încât multe din aceste proiecte să ajungă la finalitate”, a afirmat Cornel Adrian Țânțăreanu, care a anunțat că renunță la calitatea de consilier local.

Totodată, Cornel Adrian Țânțăreanu a trecut în rezervă zestrea de proiecte lăsată ”moștenire” noii echipei de conducere a Primăriei comunei Zagăr.

”În urma activității noastre rămân astăzi patru proiecte care sunt deja fie aprobate spre finanțare, fie există deja contractul de finanțare. Sunt proiecte mari, este vorba de asfaltare drum comunal și a străzilor din întreaga comună, inclusiv până la porțile cimitirelor, proiectul valorează 3,5 milioane de euro. Mai este un proiect pentru cele două clădiri ale școlilor, clasele I-IV și V-VIII, în valoare de peste 1,2 milioane de euro, care este în ultima fază de aprobare, iar cel mai târziu în ianuarie 2021 domnul primar va fi chemat să semneze contractul de finanțare. Mai este și proiectul pentru căminul cultural, unde urmează să se depună documentația pentru licitația de execuție, contractul este semnat de 2 ani deja, circa 6 miliarde de lei vechi (circa 125.000 de euro – n.r.) sunt în contul Primăriei deja”, a precizat Cornel Adrian Țânțăreanu, care a mai transmis mulțumiri fostului viceprimar, Gheorghe Libeg, și foștilor colegi din cadrul Primăriei comunei Zagăr.

Apa și canalizarea, principalele obiective

La finalul ședinței festive, Claudiu Pătrușel a acordat cotidianului Zi de Zi un flash-interviu, primul în calitate de primar al comunei Zagăr.

Reporter: Cu ce gânduri ați depus astăzi jurământul de primar și care sunt principalele obiective pe care vi le-ați propus în perioada următoare?

Claudiu Pătrușel: În primul rând vreau să vă spun primul gând, care a fost pentru comuna Zagăr, gândul să ajutăm locuitorii comunei Zagăr, indiferent de etnia pe care o au sau de culoarea politică. Să sperăm că de astăzi înainte nu va mai exista culoare politică în comuna noastră Zagăr. Obiectivele principale pentru mine sunt apa și canalizarea. Suntem în anul 2020 și eu văd o situație destul de grea, de rea ca să zic așa, pentru că oamenii fără apă nu pot trăi. Bineînțeles, după aceea asfaltarea. Avem multe străzi laterale care nu sunt asfaltate.

Rep.: Ce așteptări aveți de la colaborarea cu noul Consiliu Local?

C.P.: Eu sper să facem o echipă bună, să ne înțelegem foarte bine, sper să fie lângă mine să mă asculte, să mă sprijine, să putem colabora, să facem proiecte noi. Sper ca pe perioada mandatului meu o să fie bine și să putem să realizăm proiectele, și pe celelalte care sunt de la fostul primar, Țânțăreanu Cornel.

Rep.: Aveți o zestre de câteva proiecte de la fostul primar. În plus doriți și dumneavoastră să implementați proiecte noi?

C.P.: Da, avem patru proiecte pe care sperăm să le ducem la bun sfârșit, din partea lui, și sper și eu că vom propune proiecte noi pe care să le ducem la bun sfârșit cu ajutorul Consiliului Local.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE