Componența comisiilor de specialitate, aprobată de noii consilieri  reghineni Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1839 Vizualizări

Componența comisiilor de specialitate, aprobată de noii consilieri reghineni

Noii consilieri reghineni au avut parte joi, 29 octombrie de prima ședință din cadrul actualului mandat. Ședința a avut caracter extraordinar, organizată online, și a avut pe ordinea de zi două puncte, alegerea președintelui de ședință pentru următoarele două luni și stabilirea componenței comisiilor de specialitate. De precizat faptul că de la ședință a lipsit Rus Dan Doru, consilierul PSD-ALDE.

Demeter Maria, primul președinte de ședință din noul mandat

La punctul 1 de pe ordinea de zi, s-a votat cu 10 voturi pentru (UDMR și PSD) și 8 voturi împotrivă (PNL) pentru  consilierul UDMR  Demeter Maria care va conduce ședințele de consiliu pentru lunile noiembrie și decembrie.

Componența comisiilor de specialitate

La punctul 2 de pe ordinea de zi, consilierii reghineni au aprobat componența  comisiilor de specialitate din cadrul Primăriei Reghin după cum urmează:

Comisia de studii, prognoze economico-sociale, buget, finanțe, administrarea domeniului public şi privat al municipiului Reghin, servicii și comerț: Gabriel Toncean (PNL), Mihai Dan Fărcaș (PNL),  Nagy Andras (UDMR), Zsigmond Zsolt (UDMR), Dragoș Pui (PSD-ALDE);

Comisia pentru amenajarea teritoriului, urbanism, protecția mediului, conservarea monumentelor istorice si de arhitectură: Florin Moldovan (PNL), Raul Sabău (PNL), Ovidiu Marian (PSD-ALDE),  Makkai Alpar (UDMR), Nagy Ferencz Attila (UDMR);

Comisia pentru învățământ, sănătate, cultură, culte şi protecție socială, tineret şi sport: Oana Nicușan (PNL), Anabella Hollirca (PNL), Tudor Veronka (UDMR), Demeter Maria (UDMR), Nagy Ferencz Attila(UDMR);

 Comisia pentru administrarea publică locală, juridică, apărarea drepturilor şi libertăților cetățeneşti, a ordinii publice, relații cu cetățenii şi probleme ale minorităților, de asociere cu alte consilii locale şi agenți economici din țară şi străinătate, de stabilire a legăturilor de colaborare, cooperare si înfrățire cu localități din țară şi străinătate: Marius Sabău (PNL), Stelian Doru Cătană (PNL), Dan Dorul Rus (PSD-ALDE), Bodo Zoltan (UDMR), Kelemen Szabolcs (UDMR).

„La punctul 2 s-a putut observa,  din propunerile făcute de PSD și UDMR, că  există o oarecare cooperare, în forma în care la ”Comisia pentru învățământ, sănătate, cultură, culte şi protecție socială, tineret şi sport” PSD nu au nominalizat pe nimeni, lăsând 3 consilieri UDMR și 2 PNL. Componența comisiilor, din punctul de vedere al PNL Reghin, erau dorite a fi într-un echilibru de forma 2 consilieri PNL, 2 consilieri UDMR, 1 consilier ALDE/PSD. Având experiența votului pentru președintele de ședință, și având în vedere construirea unei relații bune cu colegii consilieri, am votat toți, în unanimitate, pentru componența acestor comisii. Chiar dacă este evident că PNL Reghin nu au majoritate în consiliul local, iar interesul nostru a de ne asocia cu PSD nu există, menționăm că suntem foarte determinați de a ne pregăti și a prezenta proiectele necesare pentru oraș în ședințele de consiliu, în forma unor propuneri de proiecte de hotărâri de consiliu local, dar și prin argumentarea pertinentă a oricăror proiecte ce vor ajunge înspre avizare și apoi spre votare în consiliul local, astfel încât Reghinul să poată crește și să se dezvolte”, a precizat Mihai Dan Fărcas, consilier PNL, membru în cadrul Comisiei  de studii, prognoze economico-sociale, buget, finanțe, administrarea domeniului public şi privat al municipiului Reghin, servicii si comerț. (A. Z.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE