Proiect pentru antreprenori, în Livezeni Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 582 Vizualizări

Proiect pentru antreprenori, în Livezeni

Primăria Comunei Livezeni în parteneriat cu Asociația pentru Inovare Socială, Școala Gimnazială „Benedek Elek” Livezeni, Fundația Creștină „Rhema” și Unic Sports SRL promovează

Antreprenoriatul în Livezeni

– Episodul 1: Despre Economia Socială

Vă invităm, printr-o serie de articole dedicate comunității antreprenoriale din Comuna Livezeni, să-i cunoașteți pe oamenii care au avut curajul și dorința de a se implica în dezvoltarea societății locale prin înființarea unor companii ce aduc beneficii atât personale cât și colective.

Atunci când baza de angajare este mare și diversificată, societatea se dezvoltă mai mult, se promovează facilități precum: cheltuieli mai mari pentru educație, salubritate mai bună, un nivel de trai mai ridicat. Prin urmare, antreprenoriatul sprijină organizarea către o viață comunitară mai stabilă și de înaltă calitate. 

Pentru că promotorii proiectului „Măsuri integrate pentru combaterea sărăciei și a marginalizării în Livezeni” au conștientizat beneficiile pe care dezvoltarea antreprenoriatului le pot aduce comunității locale, au accesat în cadrul acestui program fonduri europene pe care le-au direcționat către instruirea și sprijinirea antreprenorilor pentru înființarea de noi afaceri. Astfel, în urma concursului „Antreprenor în Livezeni” au rezultat 40 de câștigători ale căror afaceri au fost finanțate și implementate în cursul acestui an. 

Antreprenorii ne-au povestit despre impactul pe care înființarea acestor companii l-a avut asupra vieții lor. Dezvoltarea personală prin îmbogățirea cunoștințelor antreprenoriale, independența financiară, împlinirea unui vis, posibilitatea de a ajuta alte persoane, contribuirea la dezvoltarea comunității locale sau un program mai flexibil sunt doar o parte din beneficiile pe care toți acești oameni le-au identificat în viețile personale odată cu decizia de a merge pe drumul antreprenoriatului.

Așa cum spunea Steve Jobs, cofondator și CEO Apple: ”Munca pe care o faci va ocupa o mare parte din viața ta, iar singurul mod prin care să te simți cu adevărat satisfăcut este să faci ceea ce crezi tu că e o muncă extraordinară și să iubești ceea ce faci”. 

Nu au lipsit nici greutățile datorate în special situației pandemice în care se află întreaga lume, iar restricțiile impuse au împiedicat dezvoltarea firească a companiilor, în special în domeniile în care interacțiunea umană este baza afacerii. Cu toate acestea, noii antreprenori din comuna Livezeni sunt în continuare convinși că luarea deciziei de a continua viața profesională pe cont propriu este ce una dintre cele mai bune.

În episoadele următoare oamenii din spatele acestor companii ne vor povesti mai multe despre firmele lor, despre domeniile în care activează, despre cum acestea ajută la dezvoltarea comunității locale, dar și unde îi găsiți și cum puteți beneficia de serviciile lor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE