Home / Sanatate / Sovata, cifre surprinzătoare la capitolul infectări cu SARS-COV-2. Posibile cauze

Sovata, cifre surprinzătoare la capitolul infectări cu SARS-COV-2. Posibile cauze

Distribuie

Orașul Sovata are una dintre cele mai mici incidențe în ceea ce privește răspândirea virusului SASR-COV-2. În ultimele 10 zile au fost înregistrate doar 7 cazuri de bolnavi depistați pozitiv cu SARS-COV-2 în Sovata, ceea ce înseamană o incidență de sub 1/1000. Elevii se află în scenariul verde și frecventează cursurile la unitățile de învățământ, iar viața în oraș se desfășoară relativ normal.

În opinia primarului Fülöp László Zsolt, una dintre cele mai plauzibile explicații vizavi de incidența mică a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-COV-2 în Sovata este legată de imunitatea ridicată a locuitorilor orașului: ”Desigur respectarea măsurilor cunoscute pentru prevenirea îmbolnăvirilor este foarte importantă și cred că la acest capitol oamenii se comportă responsabil, dar, în opinia mea, contează poate și mai mult starea de sănătate și imunitatea celor care sunt expuși la noul coronovirus. Este cunoscut faptul că în Sovata aerul e extrem de curat, iar acest lucru, coroborat cu un nivel de trai decent, care poate să ofere liniște, siguranță,  scade considerabil riscul îmbolnăvirilor. Din ce ne arată statisticile, numărul de bolnavi Covid19 este foarte mic în Sovata. Sper că și în următoarea perioadă vom avea cifre statistice bune, iar turiștii care vor să viziteze Sovata, să facă acest lucru cu încredere. Un mediu sănătos ne protejează în lupta cu orice fel de boală.”   

Afirmațiile primarului din Sovata sunt susținute de mai multe studii apărute în acest an, care leagă numărul mare de îmbolnăviri cu SARS-COV-2 de un mediul poluat. În opinia medicilor, un mediu poluat vulnerabilizează organismul uman în lupta cu virusurile.

Florin Marcel Sandor


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Voleibalistele de la CSU, învinse în trei meciuri

Distribuie În weekendul recent încheiat, voleibalistele de la CSU Târgu Mureș au disputat la Oradea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.