Home / Slider / ULTIMA ORĂ! Se prelungesc restricțiile în Mureș!

ULTIMA ORĂ! Se prelungesc restricțiile în Mureș!

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mureș a anunțat luni, 2 noiembrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că în urma modificărilor ratei de incidență a cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile, s-a adoptat la data curentă Hotărârea nr. 44 cu următorul cuprins:

,,Articol 1 –  Începând cu data de 3 noiembrie, vor fi puse în aplicare măsurile stabilite prin H.G. nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, prin raportare la rata de incidență cumulată a fiecărei localități, potrivit anexei parte integrantă din prezenta hotărâre, anexă care va fi actualizată în funcție de evoluția ratei de incidență la nivelul fiecărei unități administrativ – teritoriale. Articol 2  – De aducerea prezentei hotărâri la cunoştinţa membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mureş și Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență răspunde Serviciul de monitorizare a instituţiilor publice şi situaţii de urgenţă din cadrul Instituţiei Prefectului-Judeţul Mureş”, se menționează în comunicat.

În urma acestei hotărâri se va prelungi cu 14 zile perioada în care se aplică prevederile HG nr.856/2020 pentru municipiul Târgu Mureș și alte localități din județul Mureș.

Situația ratei de incidență la 1000 de locuitori la nivelul localităților mureșene se regăsește în lista de mai jos:

Rata de incidență mai mică sau egală cu 1,5/1000 locuitori: Sovata, Sărmaşu, Sângeorgiu de Pădure, Apold, Ațintiș, Bahnea, Band, Batoş, Băgaciu, Băla, Bălăuşeri, Bereni, Chibed, Chiheru de Jos, Coroisânmărtin, Crăieşti, Cucerdea, Ghindari, Ibăneşti, Măgherani, Mădăraș, Mica, Nadeş, Neaua, Papiu Ilarian, Petelea, Pogăceaua, Răstoliţa, Râciu, Saschiz, Sânger, Sărăţeni, Suplac, Şăulia, Valea Largă, Vărgata, Viişoara, Vânători, Zagăr.

Rata de incidență mai mare de 1,5/1000 și mai mică sau egală cu 3/1000 cu măsuri aplicate între 22 octombrie – 4 noiembrie: Crăciunești, Gheorghe Doja, Ideciu de Jos, Miercurea Nirajului, Sighișoara.

Rata de incidență mai mare de 1,5/1000 și mai mică sau egală cu 3/1000 cu măsuri aplicate între  23 octombrie – 5 noiembrie: Beica de Jos, Glodeni, Miheșu de Câmpie, Pănet, Sânpetru de Câmpie, Șincai, Solovăstru, Vețca.

Rata de incidență mai mare de 1,5/1000 și mai mică sau egală cu 3/1000 cu măsuri aplicate între  24 octombrie – 6 noiembrie: Bichiș.

Rata de incidență mai mare de 1,5/1000 și mai mică sau egală cu 3/1000 cu măsuri aplicate între  26 octombrie – 8 noiembrie: Gănești, Sânpaul, Stânceni, Târnăveni.

Rata de incidență mai mare de 1,5/1000 și mai mică sau egală cu 3/1000 cu măsuri aplicate între  27 octombrie – 9 noiembrie: Breaza, Gornești, Gurghiu, Tăureni, Vătava.

Rata de incidență mai mare de 1,5/1000 și mai mică sau egală cu 3/1000 cu măsuri aplicate între  29 octombrie – 11 noiembrie: Adămuș, Gălești.

Rata de incidență mai mare de 1,5/1000 și mai mică sau egală cu 3/1000 cu măsuri aplicate între  3 noiembrie – 16 noiembrie: Acățari, Deda, Fântânele, Fărăgău, Hodac, Hodoșa, Lunca, Lunca Bradului, Mădăraș, Ogra, Păsăreni, Pogăceaua, Rușii Munți, Sântana de Mureș, Valea Largă, Zau de Câmpie.

Rata de incidență mai mare de 3/1000 cu măsuri aplicate între  22 octombrie – 4 noiembrie: Corunca, Livezeni.

Rata de incidență mai mare de 3/1000 cu măsuri aplicate între 23 octombrie – 5 noiembrie: Luduș.

Rata de incidență mai mare de 3/1000 cu măsuri aplicate între  27 octombrie – 9 noiembrie: Cuci, Voivodeni.

Rata de incidență mai mare de 3/1000 cu măsuri aplicate între  29 octombrie – 11 noiembrie: Chețani, Eremitu, Iernut, Reghin.

Rata de incidență mai mare de 3/1000 cu măsuri aplicate între   3 noiembrie – 16 noiembrie: Albești, Aluniș, Bogata, Brâncovenești, Ceuașu de Câmpie, Cozma, Cristești, Daneș, Ernei, Grebenișu de Câmpie, Iclănzel, Sâncraiu de Mureș, Sângeorgiu de Mureș, Suseni, Târgu Mureș, Ungheni.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Program de susținere a tinerilor antreprenori la Mureș

Reprezentanții JCI Târgu Mureș au anunțat vineri, 27 noiembrie, faptul că în vederea susținerii tinerilor …