Home / Sport / Puncte împărțite în primul turneu

Puncte împărțite în primul turneu

Distribuie

În ultima zi a primului miniturneu din cadrul noii ediții a Diviziei A1 la volei feminin CSU Medicina CNUE Târgu Mureș a învins luni seara cu 3-1 (25-23, 25-20, 13-21, 25-21) formația CS Medgidia. Astfel, cele trei echipe repartizate în grupa 3, disputată la Târgu Mureș, au încheiat cu același bilanț: o victorie și o înfrângere, toate 3 jocurile fiind încheiate 3-1. După ce au câștigat primul set a întâlnirii din prima zi cu Știința Bacău, dar le-au cedat pe următoarele trei și băcăuancele au cedat în fața echipei din Medgidia, mureșencele s-au impus după un joc de mare luptă în fața dobrogencelor.

Startul întâlnirii a fost favorabil adversarelor, care au condus cu 2-0, apoi s-au desprins la 6-2 și 10-5. Elevele antrenorului Predrag Zucovic s-au apropiat la un singur punct, au egalat la 14, după care au trecut la conducere. Până la finalul setului s-au aflat în permanență la conducere, avantajul oscilând între 1 și 3 puncte. De la 24-21 au reușit să fructifice a treia minge de set, dar trebuiau găsite soluții pentru a nu se repeta istoria primului joc.

Setul doi a fost unul dominat mai clar de mureșence. S-au desprins de această dată primele la 2 puncte, la 3-1, apoi s-au distanțat treptat. Echipa din Medgidia a reușit egalarea doar la 4 și a mai reușit o serie doar la finalul setului, când mureșencele s-au relaxat prematur. Deși cu două seturi în care serviciile greșite au fost mult mai puține față de întâlnirea precedentă, au valorificat abia a șasea minge de set, de la 24-15, dar cu acest set câștigat își asigurau primul punct în clasamentul ediției.

Mobilizarea a eliminat emoțiile

Al treilea set nu avea să fie însă și ultimul. După ce s-a mers cu câte un punct până la 6, cu avantajul de partea mureșencelor, inexactitățile în tabăra gazdelor s-au înmulțit și adversarele au trecut la conducere. Cu mureșeanca Andreea Petra la serviciu, ea fiind printre cele mai eficiente jucătoare, echipa dobrogeană a reușit o serie de 6 puncte, avantaj care s-a dovedit decisiv pentru câștigarea setului.

Actul patru a fost și cel mai spectaculos în ceea ce privește evoluția scorului. Pe val după câștigarea setului, echipa din Medgidia a reușit primele două puncte. Mobilizarea mureșencelor a fost însă exemplară și a rezultat un joc spectaculos, cu luptă acerbă pentru fiecare punct. Un punct important s-a consumat la 12-9 pentru „mediciniste”, când o minge venită din terenul advers a fost atacată prea slab, după care, în loc de 4 puncte avantaj mureșencele s-au văzut egalate la 13. La 16-18 se părea că jocul se va decide în set decisiv, dar gazdele au preluat din nou conducerea la 21-20 și au fructificat prima minge de meci.

De remarcat totuși că formația mureșeană a evoluat pe durata întregii partide în aproape aceeași componență. A început jocul cu sextetul Jelena Cvijovic, Danijela Dzakovic, Sara Pavlovic, Paige Alsten, Raisa Ioan și Milica Jovanovic, cu Brittany Witt libero, iar pe parcurs au mai intrat pentru câteva schimburi doar Iarina Axinte, Florina Murariu și Irina Răileanu.

Pentru CSU Medicina urmează un nou turneu în calitate de gazdă, disputat de vineri până duminică, în perioada 6-8 noiembrie, la care vor mai fi prezente CSO Voluntari și Dinamo București.

După cele două jocuri din primul turneu doar CSM Târgoviște și campioana Volei Alba Blaj au câte 6 puncte, a doua cu un set pierdut, Belor Galați le urmează cu 5, având un meci câștigat în set decisiv. Fără victorie au rămas CSO Voluntari, cu un meci de 2-3 și un punct obținut, FC Argeș Pitești și CSM Lugoj, ambele fără set câștigat.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.