Home / Administratie / Proiectul Centurii ocolitoare Târgu Mureș modificat pentru o nouă licitație!

Proiectul Centurii ocolitoare Târgu Mureș modificat pentru o nouă licitație!

Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, a anunțat miercuri, 4 noiembrie, într-o conferință de presă, că autoritățile județene și reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere caută soluții pentru reluarea în bune condiții a licitației care vizează finalizarea lucrărilor la Centura ocolitoare a municipiului Târgu Mureș, obiectiv de infrastructură care va avea 11,6 kilometri lungime și va face legătura între localitățile Corunca și Ernei.

”Practic, se reanalizează studiul de fezabilitate gata făcut, care de două ori a avut eșec la licitații, practic nu a avut niciun ofertant. Chiar în săptămâna viitoare vom avea o întâlnire cu reprezentanții Direcției Regionale (Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov – n.r.) pentru a analiza și a vedea care sunt acele posibilități ca să putem modifica acest proiect în sensul rezolvării tuturor problemelor ale localităților pe unde trece această centură ocolitoare. Dorim să dăm o mână de sprijin, dorim să îi sprijinim pe cei de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov, ca acest proiect care a fost început prin anii 2002, într-un timp cât se poate de scurt să fie repus în licitație. Sper că dacă va fi un studiu de fezabilitate și un caiet de sarcini bine făcut atunci va avea și ofertant și vom putea cheltui banii europeni, pentru că finanțarea se face prin Programul Operațional Infrastructură Mare”, a declarat președintele Consiliului Județean Mureș, care cu o zi înainte, respectiv marți, 3 noiembrie, a efectuat o vizită de lucru la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, prilej cu care a avut întâlniri cu reprezentanți ai mai multor foruri din domeniul infrasturcturii.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Fibula de la Suseni pentru ”vârful de lance” anti COVID-19 din Mureș

Conducerea Instituției Prefectului – Județul Mureș a acordat marți, 1 decembrie, Diploma de Excelență și …