PROMISIUNE. Finanțare de 438 de milioane de lei pentru inelul ocolitor al municipiului Târgu Mureș! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3314 Vizualizări

PROMISIUNE. Finanțare de 438 de milioane de lei pentru inelul ocolitor al municipiului Târgu Mureș!

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, și președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, au anunțat miercuri, 4 noiembrie, cu prilejul unei conferințe de presă, că în urmă cu o zi, respectiv marți, 3 noiembrie, Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, a aprobat un Ordin care prevede includerea proiectului inelului ocolitor al municipiului Târgu Mureș pe o listă de 8 proiecte de infrastructură de transport care vor beneficia de finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Ce prevede proiectul

Proiectul are ca beneficiar Primăria municipiului Târgu Mureș, o valoare totală de 438.845.261 de lei, și are ca obiectiv realizarea unui tronson în lungime de 13,52 kilometri, a unui pasaj superior peste strada Gheorghe Doja și calea ferată, a unui pasaj superior peste strada 8 Martie, a unui viaduct peste valea pârâului Budiului și strada Budiului și a 8 intersecții la nivel la intersecțiile cu Bulevardul 1 Decembrie 1918, Calea Sighișoarei zona Shopping City, Calea Sighișoarei zona Viile Dealului Mic, Calea Sighișoarei zona Budiului, sens giratoriu conexiune cu Autostrada A3, strada Libertății, prelungirea străzii Insulei și intersecția străzii Insulei cu strada Barajului.

”Am reușit să obținem finanțare europeană pentru inelul ocolitor al municipiului Târgu Mureș, prin Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, acesta fiind inclus în Programul Operațional de Infrastructură Mare. Proiectul care a primit aprobarea pentru finanțare are ca beneficiar Municipiul Târgu Mureș și valoarea totală este de 348 de milioane de lei, presupune realizarea unui tronson de 13,52 de kilometri”, a declarat Soós Zoltán.

”Este foarte important că putem realiza scoaterea traficului de tranzit din oraș, care evident că o să crească foarte mult odată cu finalizarea Autostrăzii Transilvania”, a completat primarul municipiului Târgu Mureș.

Într-o primă fază, se vor realiza 2 tronsoane, tronsonul 3, estimat la valoarea de 75.008.396 de lei, care prevede racordul la Autostrada ”Transilvania” până la intersecția cu strada Budiului, ieșire spre sat Budiul Mic, în lungime de aproximativ 2,5 kilometri și tronsonul 6, estimat la valoarea de 49.371.678 de lei, care prevede realizarea racordului cu Centura Ernei – Corunca până la drumul european E 60 – Calea Sighișoarei, în lungime de aproximativ 1,6 kilometri.

”În două săptămâni se va face parteneriatul cu CNAIR și asta înseamnă că pe parcursul lunii ianuarie deja putem porni licitația tronsonului 3 pentru faza de proiect tehnic și de execuție”, a explicat Soós Zoltán.

”Buna colaborare”, calea către succes

În alocuțiunea sa, Péter Ferenc a afirmat că ”succesul are la bază buna colaborare între cele două instituții și între cele două persoane”, respectiv ”între primar și președintele Consiliului Județean.”

”Ieri am avut primul drum comun la București în care ne-am deplasat în interesul județului și al municipalității, unde am discutat cu mai multe foruri cum a precizat și domnul primar. Ce este foarte important pentru târgumureșeni este foarte important și pentru județul Mureș”, a declarat președintele Consiliului Județean Mureș.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE