SENAT. Cosmin Pop propune legi corecte pentru mediul de afaceri și angajați Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1567 Vizualizări

SENAT. Cosmin Pop propune legi corecte pentru mediul de afaceri și angajați

De profesie inginer, Cosmin Pop a demonstrat, de-a lungul anilor, calități înnăscute de lider, de conducător de echipe și de manager.

Candidează la Senatul României, din partea Partidului Social Democrat (PSD), pe poziția a doua.

Este preocupat îndeobște de economia României și cum poate depăși țara noastră criza care se prefigurează după cea sanitară.

“Pandemia de COVID-19 ne-a demonstrat tuturor că trebuie să schimbăm radical modalitatea de guvernare. Eșecul Guvernului Orban în gestionarea crizei COVID-19 a aruncat pe drumuri sute de mii de oameni și a împins în pragul falimentului mii de firme autohtone. Finanțările promise mediului de afaceri s-au dovedit a fi praf aruncat în ochii naivilor și material de propagandă prezidențială și de partid. Procedurile de accesare a fondurilor de către patronate sunt dificile, cu serioase lacune procedurale care permit alocarea discreționară a banilor. Practic, singurii și adevărații caștigători ai pandemiei au fost marile corporații transnaționale și desigur, firmele de casă ale actualei Puteri. În acest ritm, peste 3 ani de pandemie, România va deveni la propriu ceea ce PSD nu a dorit niciodată: o colonie a marilor puteri, o piață de desfacere și o țară în care proprii cetățeni nu-și vor mai găsi locul!”, consideră acesta.

Ca parlamentar, va promova un pachet legislativ care să salveze România. Prima inițiativă legislativă este Legea privind protecția Patronatului și a Investitorilor Privați Autohtoni în situații de extremă urgență.

“Această lege trebuie să definească precis, punctual, situațiile de extremă urgență, modalitățile de alocare a sprijinului financiar, facilitățile acordate investitorilor, precum și procedurile exprese de stabilire a priorităților. În viziunea mea, legea trebuie elaborată de o comisie de experți și investitori privați, cu toții neimplicați politic, tocmai pentru a garanta că este crect redactată și servește obiectivului propus”, subliniază candidatul pentru un mandat de senator.

Un al proiect legislativ propus de Cosmin Pop vizează protecția categoriilor sociale afectate de pandemie. “O astfel de lege are sensul de a oferi cadrul legal pentru identificarea necesităților reale ale populației afectate de virus, în special pentru categoriile cele mai defavorizate. La ora actuală, nici măcar nu putem prognoza efectele sociale pe termen mediu și lung al pandemiei. Sute de mii de familii din România se află în dificultate, din cauza modului absolut defectuos în care actualii guvernanți au înțeles să gestioneze criza COVID-19, direcționând resurse importante strict în interese de grup sau partizane”, explică Cosmin Pop.

Pachetul legislativ este completat de alte două inițiative: proiectul de lege privind introducerea testărilor gratuite în masă în situații de pandemie și proiectul de lege privind înființarea și funcționarea sistemului medico-sanitar anti-pademic.

“Azi, mai mult ca niciodată, nu trebuie să fim socialiști, democrați, liberali, conservatori, social-democrați, trebuie să fim pur și simplu români care își apară interesul lor legitim național, iar acest interes are un nume simplu: dezvoltarea capitalului autohton și a resurselor umane proprii! Pentru a ne atinge acest obiectiv, e nevoie în primul rând ca Parlamentul României să adopte un set de legi – însoțite de normele de aplicare ale legilor respective, elaborate în așa fel încât spiritul și litera legii să fie respectate – care să garanteze protejarea și forței de muncă și a patronatelor în situații de extremă urgență (pandemia de COVID-19 este o astfel de situație de extremă urgență)”

DATE BIOGRAFICE

Vârstă: 38 ani

2017 – prezent șef atelier întreținere, reparație și exploatare, Administrația Bazinală de Apă Mureș

2016 – prezent consilier județean

2016 – 2017 șef formație, Administrația Bazinală de Apă Mureș

2015 – 2018 administrator, TopoCad Development SRL București

2013 – 2018 director, Oficiul Județean de Studii Pedologice și Agrochimice Mureș

2013 director tehnic, Luxconstruct SA Reghin

2012 – 2013 Oficiul Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară Mureș

2011 – 2012 inginer calitate-proces, Hirschmann
2007 – 2011 inginer calitate, CIE Matricon

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE