CAMERA DEPUTAȚILOR. Dinu Socotar, raport de parlamentar și proiecte noi Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 868 Vizualizări

CAMERA DEPUTAȚILOR. Dinu Socotar, raport de parlamentar și proiecte noi

Deputatul Dinu Socotar și-a propus acum patru ani să aibă o triplă reprezentare în Parlamentul României: să reprezinte județul Mureș, să reprezinte partidul și să reprezinte breasla din care provenea, cea a tehnologiei informațiilor și telecomunicațiilor.

“Acum, la ora raportului, susțin fără ezitare că mi-am ținut toate promisiunile. Înainte de toate am fost un deputat foarte disciplinat, care a participat, aproape fără excepție, la toate activitățile parlamentare, fiind permanent evidențiat pentru prezența foarte bună la ședințele de plen și comisie. Un indicator decisiv în acest sens este numărul de proceduri de vot la care am participat. Numai cei care participă integral la toate ședințele de plen au posibilitatea să prindă toate procedurile de vot. Eu am participat la 4851 de voturi. Spre exemplu, colegul meu de partid din județ are 4619 voturi, pe când toți ceilalți deputați de Mureș au sub 3300 de voturi”, arată deputatul Dinu Socotar.

A activat în două comisii permanente ale Camerei Deputaților, respectiv Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă și Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor.

“Legi foarte importante, care reglementează aceste domenii, cum ar fi Legea drepturilor de autor și a drepturilor conexe, Legea privind înființarea și funcționarea ANCOM, Legea audiovizualului etc., conțin azi amendamente formulate și scrise de mine”, a subliniat deputatul social-democrat.

Nu a existat nicio solicitare din județul Mureș pe care să o refuze, susținând proiectele din circumscripția noastră. “Mai mult, am un merit individual însemnat în adoptarea legii pentru Autostrada Moldovei Iași – Târgu Mureș, deoarece din cauza unor proceduri parlamentare s-a propus retrimiterea legii la comisiile de specialitate, lucru care ar fi întârziat adoptarea legii sau cine știe ce ar fi putut să se mai întâmple. Propunerea a fost respinsă cu o superioritate de doar 2 voturi, deoarece eu si colegul meu de bancă (care a votat la îndemnul meu) am votat împotriva retrimiterii, încălcând semnul și consemnul liderului de grup”, recunoaște parlamentarul Partidului Social Democrat.

Dinu Socotar a făcut parte din delegația României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), cu o activitate intensă, participând la toate comisiile internaționale de specialitate. Tot în această calitate a făcut parte din misiunea de observare a alegerilor prezidențiale din Ucraina.

Proiecte pentru legislatura viitoare

La alegerile parlamentare, Dinu Socotar candidează pentru un al doilea mandat, convins că a demonstrat că poate face unei asemenea provocări și că doar la al doilea mandat ai conexiunile absolut necesare ca să fii eficient în ceea ce faci. “Pe de altă parte, candidez pentru că aparțin unui grup și acel grup a acceptat candidatura mea. O iau și ca pe o sarcină și obligație de partid, dar înainte de toate a fost opțiunea mea”, a mai completat acesta.

Pe lista PSD pentru Camera Deputaților, Dinu Socotar se situează pe poziția a treia.

Pentru mandatul 2020-2024, printre cele mai importante proiecte legislative care ar trebui rezolvate în opinia sa sunt o Lege a lobby-ului, pentru că Dinu Socotar consideră că ar trebui să fie obligația parlamentarului să susțină proiectele reprezentanților administrației publice locale, instituțiilor publice sau chiar ale investitorilor privați din județul din care provine, o lege privind autorizarea rețelelor de telecomunicații.

“În industria mea, cea mai mare problemă este cea a autorizării rețelelor de telecomunicații. Rețelele de telecomunicații în România sunt neautorizate în procent de 90% sau chiar mai mult. Sunt neautorizate pentru că legislația românească nu face nicio diferență într-o rețea de telecomunicații și orice altă construcție”, explică parlamentarul social-democrat. De asemenea, în viziunea sa, e nevoie de mai multă transparență a activității din comisiile Parlamentului României.

“Mesajul meu pentru alegători este să voteze rațional. Avem un exemplu foarte bun în acești patru ani, dincolo de anumite chestiuni punctuale, care au fost greșite, în schimb, măsurile concrete luate pentru binele cetățenilor, cum au crescut salariile, pensiile. Ce ne făceam acum cu sistemul medical dacă în ultimii doi ani era exodul de până acum al medicilor? Pe de altă parte, să fie atenți la mesajele noastre de campanie: Siguranța unui trai mai bun. Primul lucru trebuie să asigurăm oamenii că nu își vor pierde locurile de muncă, iar locurile de muncă, care inevitabil din cauza pandemiei se vor suspenda, trebuie finanțate corespunzător, pentru că de aceea vin banii de la Uniunea Europeană”

DATE BIOGRAFICE

Vârstă: 59 ani

2016 – 2020 deputat, Parlamentul României – Camera Deputaților

1993 – 2016 administrator, SC Tangent Electro Trade SRL

2011 – 2014 cercetător științific principal grd. III, Comfrac R&D Expert Project SRL

1990 – 1993 director tehnic SC Eltech SRL

1986 – 1990 dispecer energetic, Combinatul Minier al Cuprului Roșia-Poieni Abrud

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE