Home / Politic / CAMERA DEPUTAȚILOR. Dragoș Pui, preocupat de creșterea natalității dintr-o perspectivă economică

CAMERA DEPUTAȚILOR. Dragoș Pui, preocupat de creșterea natalității dintr-o perspectivă economică

Licențiat în Management si administrarea afacerilor, cu un Masterat în Bănci și Piețe de capital, Dragoș Pui a trecut recent printr-o bătălie electorală, candidând pentru mandatul de primar al Municipiului Reghin.

Consecvent, dorește ca ideile și proiectele lansate atunci să le continue în această campanie pentru Parlamentul României, în speranța că propunerile vor fi auzite și, totodată, implementate de către colegii din partid care vor fi aleși în viitorul Legislativ.

“Am fost și sunt un om de echipă, un om care își dorește să sprijine echipa PSD, în care am foarte mare încredere, PSD-ul este într-o perioadă de formare, de restructurare, de organizare, în care tinerii sunt promovați și li se solicită, totodată, sprijinul în ducerea la bun sfârșit a acestui proiect de reîntinerire și reîmprospătare a Partidului Social Democrat. Consider că pot să ajut, atât din experiența politică, cât și din cea de om de afaceri la acest proiect”, consideră Dragoș Pui.

Acum se regăsește pe poziția a noua pe lista Partidului Social Democrat (PSD) pentru Camera Deputaților.

Preocupat de creșterea natalității

Când vine vorba de inițiative legislative, Dragoș Pui are deja un portofoliu de proiecte de acte normative pregătit.

“Un proiect care ar influența în bine nu doar comunitatea noastră mureșeană, ci și întreg teritoriul ţării ar fi o politică de creștere a natalității, pentru că vedem în ultimii ani o scădere accentuată a populației și nu doar pe fondul emigrării. În sensul acesta consider că ar fi foarte bine să privim la vecinii noștri maghiari care de câțiva ani încoace stimulează tinerii nu doar să se întoarcă în țară, ci să își construiască case pe teritoriul Ungariei și să aducă pe lume cât mai mulți copii, astfel încât populația țării să crească, şi totodată, economia și țara să se dezvolte și să prospere. Cred că este una dintre liniile pe care trebuie să le avem în vedere în următorii 4 ani”, spune acesta.

Un alt proiect extrem de important despre care Dragoș Pui a vorbit foarte mult în campania electorală pentru alegerile locale este digitalizarea despre care crede că ar trebui accelerată, fiind nevoie de o reformă amplă. „Eu propun ca în momentul în care un cetățean solicită o anumită aprobare la oricare dintre instituțiile statului să nu mai fie nevoit să meargă și să obțină avize de la alte instituții, ci în baza unui acord scris, prin care instituția la care s-a depus solicitarea respectivă să aibă dreptul de a accesa bazele de date ale celorlalte instituții publice și să elibereze avizele sau documentele necesare, să fie interconectate bazele de date. Bineînțeles să fie reglementată și controlată, în sensul că nu orice funcționar să poată să acceseze oricare dintre datele cetățenilor care se prezintă la birou. Ar putea funcționa exact pe principiile GDPR-ului, astfel încât, în momentul în care depui o solicitare, să ai o căsuță ,,Ne permiteți să accesăm datele dumneavoastră din evidența populației, de la cadastru etc.?”.

Bifând căsuța respectivă și semnând un astfel de acord instituția poate automat transmite către celelalte instituții solicitări în vederea obținerii documentelor necesare. Cred că ar fi un pas extrem de important atât pentru mediul economic, cât și pentru toţi cetăţenii în momentul în care își doresc să construiască o casă, să îşi achite taxele, să înceapă o investiție sau un proiect nou de business”, explică acesta.

Un alt proiect legislativ susținut de Dragoș Pui este legea lobby-ului. Candidatul PSD pentru Camera Deputaților a amintit, în acest context, de nevoia de finalizare a unor proiecte locale asupra cărora parlamentarii pot avea un cuvânt greu de spus atunci când votează Legea Bugetului de stat: centura de ocolire a Reghinului, un nou spital în municipiu, în condițiile în care actualul funcționează într-o clădire veche, retrocedată, ceea ce înseamnă că nu poate obține fonduri pentru reabilitare.

“Este clar că PSD-ul răspunde la mesajele venite din partea societății civile și că ne dăm silința în permanență să arătăm acest lucru, în special prin oamenii pe care îi promovăm sau pe care îi supunem votului în alegeri. Din acest punct de vedere, oferta electorală a PSD-ului este una diversificată, în care găsim atât oameni tineri și entuziaști, cât și oameni cu o foarte bogată experiență profesională, atât administrativă cât și în mediul de business și care pot să reprezinte interesele mureșenilor cu maxim succes în următorii 4 ani”

DATE BIOGRAFICE

Vârsta: 35 ani

2011- prezent Director SC Transilvania Reghin SA

2007-2009 Broker, BT SECURITIES SA

2006-2007 Operator credite BRD FINANCE IFN SA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Primarii mureșeni, întrebări fără răspuns despre Ordonanța Urșilor

Sala mare a Palatului Administrativ din Târgu Mureș a găzduit vineri, 24 septembrie, o ședință …