Home / Administratie / Consiliul Județean Mureș a aprobat astăzi o nouă rectificare bugetară

Consiliul Județean Mureș a aprobat astăzi o nouă rectificare bugetară

În ședința extraordinară a Consiliului Județean Mureș ce a avut loc astăzi a fost stabilită component comisiilor de specialitate care vor funcționa în mandatul 2020-2024. Cele șase comisii sunt: comisia tehnico-economică, comisia de amenajare a teritoriului și urbanism, comisia de servicii publice, comisia de sănătate și pentru activități social-culturale, comisia juridică, ordine publică și relații internaționale și comisia pentru agricultură și mediu. Componența nominală a acestora o regăsiți în materialul anexat.

”Principala activitate a consilierilor județeni are loc în cadrul comisiilor de specialitate, acolo unde proiectele de hotărâre sunt discutate și analizate. Este important ca aceste comisii să-și înceapă activitatea cât mai repede pentru că fără avizul acestora niciun proiect nu poate intra pe ordinea de zi a plenului pentru vot. Astăzi aceste comisii nu doar au fost constituite ci au și început să lucreze pentru că era important să adoptăm o rectificare bugetară pentru instituțiile din subordinea Consiliului Județean”, a declarat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

După ședința în care au fost constituite comisiile, a fost convocată, de îndată, o nouă ședință extraordinară, în cadrul căreia a fost aprobat un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului general al județului Mureș. În cadrul acesteia au fost rectificate bugetele Spitalului Clinic Județean Mureș și a Spitalului ”Gheorghe Marinescu” din Târnăveni cu suma de aproximativ 20 de milioane de lei. De asemenea, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a primit suma de 8,9 milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor salariale din luna octombrie și a cheltuielilor de funcționare pentru luna noiembrie, iar Filarmonica de Stat Târgu-Mureș a primit suma de 930.000 lei pentru cheltuieli de personal.

(Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Mureş)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Lucreția Cadar: „Să fim mai buni, mai corecți mai inimoși, mai uniți și mai mândri de națiunea și de țara noastră”

Ziua Națională a fost mereu marcată cum se cuvine la Deda. Anul 2020 face excepție …