SENAT. Simona Elena Turcu, candidatul atent la nevoile elevilor și dascălilor Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3130 Vizualizări

SENAT. Simona Elena Turcu, candidatul atent la nevoile elevilor și dascălilor

Simona Elena Turcu este dascăl, cu o bogată experiență, a ocupat și funcția de inspector școlar pentru Arte, Mentorat și Învățământ Special, însă a cochetat și cu administrația publică, fiind pentru două mandate viceprimar al Orașului Iernut.

“Mă simt onorată să fiu alături de colegii mei social-democrați care doresc siguranța unui trai mai bun pentru fiecare român. Candidez pentru Senatul României, iar bogata experiență profesională acumulată în cei peste 20 de ani de activitate la catedră și în funcții de conducere constituie o premisă importantă în exercitarea atribuțiilor specifice funcției de senator”, explică Simona Elena Turcu de ce candidează de pe poziția a cincea a listei Partidului Social Democrat pentru Senatul României.

Provenind din domeniul educației, Simona Elena Turcu, propune mai multe proiecte pentru școala românească din care vom aminti o parte. “Voi milita pentru bursa de asistență socială astfel încât fiecare elev care provine dintr-o familie cu părinți sau tutore legal cu salariul minim pe economie să beneficieze de acest tip de bursă lunară în cuantum de cel puțin 1.000 de lei. Totodată militez și pentru creșterea salariilor profesorilor și acordarea de vouchere profesionale pentru participarea la cursuri acreditate de formare profesională, cum ar fi masterat, studii postuniversitare sau chiar universitare”, enumeră aceasta.

O altă propunere legislativă pe care ar iniția-o, în ceea ce privește educația, este aceea de creștere a costului standard per elev sau chiar eliminarea acestuia, în condițiile în care ponderea elevilor din rural este aproape egală cu cea a elevilor din urban, dar elevii din rural sunt foarte puțini la număr ca efectiv la clasă, iar aceste clase nu se pot desființa sau comasa, fiind unice în comunitatea rurală.

Uzând de cunoștințele dobândite în administrația publică, candidatul Partidului Social Democrat pentru Senatul României a arătat că sunt foarte multe lacune în legislația privind fondul funciar, fiind necesare legi reparatorii în acest sens. “Am identificat probleme în ceea ce privește intrarea în legalitate a terenurilor intravilane pe care oamenii au construit. Aceștia plătesc taxe și impozite pe aceste suprafețe, însă nu au un titlu de proprietate asupra lor, ceea ce îi împiedică, spre exemplu, să-și introducă utilitățile”, subliniază Simona Elena Turcu.

“Vom munci în Parlament pentru cei care ne trimit acolo prin votul lor, nu vom uita că ne aflăm în slujba cetățenilor. Avem soluțiile pentru ieșirea din criza sanitară, economică, dar și cea a învățământului. Din păcate, țara noastră se află aproape de un dezastru. Cel mai important lucru pentru echipa PSD Mureș, formată din oameni recunoscuți în domeniile lor de activitate, oameni profesioniști, este siguranța locurilor de muncă atât din învățământ, cât și din celelalte domenii de activitate, ba chiar suplimentarea acestora cum numai social-democrații au demonstrat de-a lungul anilor că o pot face”

DATE BIOGRAFICE

Vârstă: 49 ani

2012 – 2020 Inspector Şcolar Arte, Mentorat, Învățământ Special, Inspectoratul Școlar Județean Mureș

2004 – 2012 Viceprimar, Primăria Orașul Iernut

1994 – prezent profesor Educație Muzicală/Profesor psihopedagog, Școala Gimnazială Iernut/ Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 1, Târgu Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE