Leonard Azamfirei, propunerea PSD pentru funcția de ministru al Educației Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1249 Vizualizări

Leonard Azamfirei, propunerea PSD pentru funcția de ministru al Educației

Profesorul Alexandru Rafila şi rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureş, prof. dr. Leonard Azamfirei, vor face parte din echipa pe care social-democraţii o pregătesc pentru guvernare, după alegerile parlamentare, a declarat joi, 5 noiembrie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.
”În acest moment lucrăm la această echipă. Marea majoritate este conturată. (…) Categoric, cu domnul Rafila o să mergem la Sănătate. Şi, dacă vom hotărî, pe domnul profesor Azamfirei, am merge cu dânsul ministru al Educaţiei”, a afirmat Ciolacu, în studioul ziarului Libertatea.
Întrebat dacă şi-ar asuma funcţia de premier sau dacă ia în calcul să nominalizeze un tehnocrat, preşedintele PSD a spus că această decizie o va lua împreună cu colegii.
El a adăugat că nu crede că prim-ministrul trebuie să fie şi lider de partid şi nu a respins posibilitatea ca un specialist să fie propus pentru această funcţie.
”E o decizie pe care trebuie să o iau împreună cu colegii mei. Nu am avut în acest moment această decizie. (…) S-ar putea să existe o abordare care câteodată a funcţionat şi câteodată nu. Nu cred în teoria neapărat că prim-ministrul trebuie să fie şi preşedinte de partid. Aş vrea să ieşim din aceste clişee. (…). Este o abordare (nominalizarea unui tehnocrat pentru funcţia de premier – n.r.)”, a precizat Ciolacu.
Cât priveşte posibilitatea propunerii la Finanţe a lui Cristian Socol, liderul PSD a afirmat că acesta este un profesor respectat şi ”un om, cel puţin în discuţiile avute personal, un om cu o viziune economică sănătoasă, mai ales macroeconomică”. 

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE