PROIECT. Tablete și laptopuri gratuite pentru peste 12.600 de elevi și dascăli din Târgu Mureș! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2497 Vizualizări

PROIECT. Tablete și laptopuri gratuite pentru peste 12.600 de elevi și dascăli din Târgu Mureș!

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș sunt invitați să decidă luni, 9 noiembrie, cu prilejul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local, oportunitatea achiziționării de către Primăria municipiului Târgu Mureș a unor tablete și a altor echipamente necesare desfășurării în bune condiții a cursurilor online în 23 de unități școlare.

29,6 milioane de lei, valoarea estimată a achiziției

Potrivit Referatului de aprobare al proiectului, document disponibil pe pagina web a Primăriei municipiului Târgu Mureș, www.tirgumures.ro, proiectul a fost inițiat de primarul municipiului Târgu Mureș, Soos Zoltan, și prevede realizarea următoarelor achiziții: 11.362 de tablete pentru uz școlar, 1.293 de laptopuri pentru cadre didactice, 608 de camere web pentru videoconferințe, 670 de tablete interactive pentru săli de clasă și 639 de routere pentru săli de clasă.

Conform aceleiași surse, valoarea totală a proiectului este de 29.610.555 de lei, inclusiv TVA, din care cheltuielile eligibile sunt în valoare de 29.516.785,46 de lei, inclusiv TVA, cofinanțarea la cheltuielile eligibile sunt în valoare de 590.335,7 de lei, inclusiv TVA, iar cheltuielile neeligibile sunt în valoare de 93.770 de lei, inclusiv TVA.

Prin achiziționarea de echipamente prevăzute în proiect vor fi sprijiniți 11.362 de elevi și 1.293 de cadre didactice și vor fi dotate 670 de săli de clasa din școlile din Târgu Mureș.

”Prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, s-a lansat apelul de proiecte pe Axa prioritară 2- Tehnologia informației și comunicațiilor-TIC, pentru o economie digital competitive, acțiunea 2.3.3-Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în  domeniul e-educație, e-sănătate și e-cultură-secțiunea e-educație. Municipiul Târgu Mureș, fiind eligibil conform Ghidului solicitantului, a elaborat o cerere de finanțare cu titlul„Achiziție de tablete școlare și alte echipamente necesare desfășurării activității didactice on-line în municipiul Târgu Mureș, județul Mureș”. Obiectivul general al proiectului îl constituie asigurarea de echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare, precum și a altor echipamente/ dispozitive electronice în vederea desfășurării activităților didactice on-line în cadrul unităților școlare din municipiul Târgu Mureș. În contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-Cov-2, se impune luarea unor măsuri pentru desfãșurarea în bune condiții a procesului educațional în anul școlar 2020-2021 atât pentru elevi, cât și pentru cadre didactice. O astfel de măsură se referă la asigurarea accesului elevilor la procesul de învățare în mediul on-line. În acest sens, măsura are în vedere dotarea elevilor cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației, dar și dotarea cadrelor didactice cu astfel de echipamente. Scopul achiziției acestor echipamente este pentru desfãșurarea activitãților didactice on-line, pentru a evita contactul direct al elevilor cu profesorii și cu ceilalți elevi. La nivelul municipiului Târgu Mureș, au răspuns solicitării de achiziționare de echipamente necesare desfășurării activității didactice on-line un număr de 23 unități școlare”, se mai arată în respectivul referat.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE