Mureș: Peste 200 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19! Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1151 Vizualizări

Mureș: Peste 200 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19!

Poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 26.000 de lei în urma verificărilor efectuate în ultimele 24 de ore vizând respectarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, a anunţat, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş.
”În ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate în sistem integrat noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, pieţe, târguri şi terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19. La activităţi au participat peste 210 forţe de ordine, fiind verificate peste 265 de societăţi comerciale, precum şi peste 210 mijloace de transport persoane şi totodată legitimate peste 1.275 persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 263 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 26.000 de lei, astfel: 262 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală; o sancţiune pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea”, a informat sursa citată.
Potrivit IPJ Mureş, pe fondul numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate, pentru prevenirea şi combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, precum şi ai instituţiilor cu atribuţii de control, au intensificat activităţile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei.
„Aceste activităţi se vor desfăşura şi în perioada următoare, pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus şi impunerea respectării legislaţiei. Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie în toate spaţiile unde este obligatoriu, prevăzute de legislaţia în vigoare, precum şi în mijloacele de transport în comun şi să nu se expună la riscuri. Scopul forţelor de ordine care desfăşoară activităţi de verificare nu este aplicarea de sancţiuni. Nu dorim sancţionarea cetăţenilor, ci dorim ca toţi să conştientizeze faptul că sănătatea şi viaţa persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii”, a precizat IPJ Mureş. 

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

RecomandariCiteste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!