Principalele restricții care se aplică de luni, 9 noiembrie! Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 9068 Vizualizări

Principalele restricții care se aplică de luni, 9 noiembrie!

Reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Mureș au publicat sâmbătă, 7 noiembrie, pe pagina de Facebook a instituției, câteva dintre măsurile importante care se aplică începând de luni, 9 noiembrie:

– Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, măsura fiind aplicabilă la nivel național.

– În toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/ gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 5.00. Excepții:
– deplasare în interes profesional
– asistență medicală sau achiziționare de medicamente
– deplasări care sunt parte a unor călătorii cu avion, tren, autocar sau alte mijloace de transport persoane (care pot fi justificate)
– îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie

– Magazinele și alți operatori de comerț/ prestări servicii își vor desfășura activitatea numai între orele 5.00 – 21.00. Excepție fac
doar cei care livrează la domiciliu.

– Se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private;

– Unitățile farmaceutice, benzinăriile și operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

– Târgurile, bâlciurile, piețele mixte și agroalimentare care funcționează în spații închise își suspendă activitatea. Se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

– Instituțiile/ companiile/ entitățile de stat sau private cu un număr mai mare de 50 de salariați sunt obligate să organizeze programul de lucru în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu. Acolo unde nu este posibil acest lucru se organizează programul de lucru astfel încât personalul să fie împărțit în grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferență de cel puțin o oră.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE