Home / Administratie / Cristian Chirteș: „Nicio piață agroalimentară din județul Mureș nu se va închide”

Cristian Chirteș: „Nicio piață agroalimentară din județul Mureș nu se va închide”

Potrivit senatorului PNL, Cristian Chirteș, nicio piață agroalimentară din județul Mureș nu se va închide, începând de luni, 9 noiembrie. Acesta și-a argumentat afirmația prin faptul că  în județul Mureș nu există  nicio hală agroalimentară, care să intre în prevederile HG 935 din 5 noiembrie.

„Minciuna PSD, prin care de două zile se creează în mod inutil panică în rândul producătorilor, trebuie să înceteze, de îndată. Am luat legătura cu prefectul județului Mureș, Mara Togănel și cu directorul executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Mureș, dr. Kincses Sandor. M-am asigurat astfel că, pe teritoriul județului Mureș, toate piețele agroalimentare vor rămâne deschise pentru producători, comercianți și cumpărători. Mai mult decât atât, punctele de vânzare situate în piețele deschise care comercializează produse lactate, brânzeturi și produse din carne au statut de magazine și vor funcționa normal. Acestea nu intră sub incidența art. 10 din Hotărârea de Guvern nr. 935 din 5 noiembrie 2020, care prevede că se suspendă activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor. Fac un apel la primarii celor 102 unități administrativ teritoriale din județul Mureș și la Inspectoratul Județean de Poliție Mureș să asigure interpretarea întocmai a prevederilor Hotărârii de Guvern”, a fost mesajul postat pe Facebook de senatorul Cristian Chirteș.

(A. Z.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Lucreția Cadar: „Să fim mai buni, mai corecți mai inimoși, mai uniți și mai mândri de națiunea și de țara noastră”

Ziua Națională a fost mereu marcată cum se cuvine la Deda. Anul 2020 face excepție …