Home / Administratie / Mureș: 1,4 milioane de lei pentru deszăpezirea drumurilor județene

Mureș: 1,4 milioane de lei pentru deszăpezirea drumurilor județene

Consiliul Județean Mureș are contracte cu trei companii pentru deszăpezire pentru cele șapte zone ale județului, informează Biroul de presă al instituției.

Potrivit sursei citate, autoritatea județeană a încheiat contracte cadru pe o perioadă de 4 ani cu toate cele trei companii. Astfel, SC Silara Salub SRL efectuează deszăpezire în zonele Reghin și Gornești, SC Felix Em SRL efectuează serviciul în zona Sighișoara, iar în celelalte zone, respectiv Sâncraiu de Mureș, Gănești, Șăulia și Miercurea Nirajului, SC Drumuri și Poduri Mureș SRL este responsabilă pentru întreținerea curentă pe timp de iarnă a drumurilor județene.

„În ultimii 4 ani, Consiliul Județean a încheiat contracte-cadru atât pentru lucrările de întreținere pe timp de iarnă și de deszăpezire, cât și pentru lucrările de reparații și întreținere în timpul verii. Acest lucru face posibilă începerea lucrărilor mai rapid și mai eficient, deoarece este nevoie doar de semnarea unui contract subsecvent cu furnizorii de servicii la începutul sezonului și nu este nevoie de organizarea unor licitații la începutul fiecărui sezon, ceea ce mai demult a dus la întârzieri în demararea serviciilor de întreținere a drumurilor”, a declarat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

Consiliul Județean a semnat contractele subsecvente valabile pentru acest sezon de iarnă în urmă cu o săptămână, astfel încât imediat ce condițiile meteorologice o justifică, Consiliul Județean va da ordinul de începere pentru curățarea drumurilor județene.

Conform Biroului de presă al Consiliului Județean Mureș, ”valoarea totală a contractelor subsecvente de deszăpezire pentru cele două luni ale anului în curs este de 1,4 milioane de lei”, iar dacă va fi necesar, ”această sumă poate fi suplimentată.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mesaj de 1 Decembrie, din partea Primăriei Coroisânmărtin

60 SHARES Distribuie pe Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share