Candidații PNL Târgu Mureș la alegerile parlamentare pledează pentru dezvoltare Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1380 Vizualizări

Candidații PNL Târgu Mureș la alegerile parlamentare pledează pentru dezvoltare

Dintre cei 16 candidați înscriși pe lista Filialei Mureș a Partidului Național Liberal la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, 12 sunt târgumureșeni.

Astfel, cei 12 candidați la alegerile parlamentare din cadrul Partidului Național Liberal Organizația Municipală Târgu Mureș se aliniază la programul național al PNL și încep campania electorală sub sloganul “Dezvoltăm Târgu Mureșul, dezvoltăm România!”. Investițiile în dezvoltarea infrastructurii de transport, modernizarea sistemului sanitar, în educație, dezvoltare locală, agricultură și mediu sunt pilonii programului susținut de membrii PNL Târgu Mureș care, prin acțiunile pe care le vor întreprinde în calitate de deputați și senatori, vor pune pe primul loc oamenii și dezvoltarea economiei.

Candidații organizației municipale pentru Camera Deputaților sunt Ervin Molnar președintele PNL Târgu Mureș, Alexandru Gyorgy, Simona Elena Șanta, Valentin Drăghici, Camelia Pop, Emilia Iacob, Marius Mărginean și Mădălina Oltean. Pentru Senat vor candida Horea Șarlea, Theodora Benedek, Ovidiu Georgescu și Rareș Cosmin Butiulca. Alături de aceștia candidează din cadrul filialei Mureș a Partidului Național Liberal Cristian Ioan Chirteș, președintele filialei și secretarul general Ionuț Cengher pentru Senat, precum și Gabriel Toncean și primarul comunei Suseni, Mircea Mariș, pentru Camera Deputaților.

Investiții în infrastructura de transporturi!

În contextul în care România este pe ultimul loc în UE în ceea ce privește calitatea drumurilor și la jumătatea inferioară a clasamentului din punct de vedere al eficienței transportului, unul dintre principalele obiective îl constituie crearea și modernizarea infrastructurii de transporturi.

“La nivel guvernamental, există o serie de obiective investiționale care au ca scop atragerea de fonduri structurale și de coeziune, fonduri rambursabile, parteneriate public-private și alocări multianuale de la bugetul de stat cu ajutorul cărora infrastructura de transport va putea fi dezvoltată. De asemenea, se are în vedere accelerarea finalizării lucrărilor întârziate din cauza unor deficiențe anterioare și a unei gestiuni lapidare. Ne dorim și vom conlucra la conectarea tuturor zonelor din țară prin autostrăzi și drumuri expres”, a declarat Ervin Molnar, candidat la funcția de deputat, președintele Organizației Municipale Târgu Mureș a Partidului Național Liberal și director general al Administrației Naționale “Apele Române”.

Unul dintre obiectivele care au stagnat din cauza administrației deficitare a PSD – ALDE – UDMR este centura ocolitoare a municipiului Târgu Mureș, al cărei șantier a fost inaugurat în octombrie 2014 chiar de Victor Ponta, pe atunci premier și candidat la alegerile prezidențiale, alături de Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale la acea vreme și de președintele PSD Mureș, Vasile Gliga, care în septembrie 2020 a renunțat la conducerea filialei Mureș a PSD în favoarea fiicei sale Dumitrița Gliga. Promisiunile bombastice, specifice PSD, indicau finalizarea acestei lucrări într-un an, mai precis pe 31 decembrie 2015, în condițiile în care exista finanțare 100%, adică 134,7 milioane de lei pentru realizarea unei centuri de ocolire în lungime de aproximativ 11 kilometri. Iată că, în 2020, centura ocolitoare este doar un șantier rămas în paragină, iar în urma acestei guvernări toxice, în locul centurii a rămas o bucată de beton pe care mulți o supranumesc “Arcul de Triumf” al comunei Livezeni și un sens giratoriu care face legătura între DN15 și un câmp plin de bălării în zona comunei Ernei.

”După o astfel de perioadă neagră atât pentru Târgu Mureș, județul Mureș, cât și pentru întreaga Românie, Guvernul liberal își asumă ca în următorul mandat să finalizeze lucrările la centura ocolitoare a orașului nostru, cu fonduri europene ce vor fi atrase prin Programul Operațional Infrastrucutură Mare. În acest fel, târgumureșenii nu vor mai fi obligați să suporte aglomerația din trafic. De asemenea, reprezintă o prioritate pentru guvernul Orban, ca imediat după câștigarea alegerilor din 6 decembrie 2020, să facă toate demersurile pentru obținerea fondurilor europene necesare pentru realizarea drumului de legătura dintre Corunca (E60) și intrarea pe Autostrada Transilvania, strada Gheorghe Doja”, a explicat Ervin Molnar.

Tot în lista de obiective a Guvernului sunt incluse și lucrările la autostrada Transilvania pe tronsonul Chețani – Câmpia Turzii, demararea lucrărilor pentru Autostrada Târgu Mureș – Iași și construirea unui drum expres între Reghin și Târgu Mureș. Se constantă o creștere a numărului de pasageri care se deplasează pe rutele interne cu avionul, iar Guvernul a programat investiții semnificative în întreaga rețea de aeroporturi din România. Astfel, pentru 10 aeroporturi, printre care se numără și Aeroportul Internațional ”Transilvania”, vor fi realizate și modernizate terminale de pasageri pentru trafic național și internațional, dar și cargo, iar investițiile se vor ridica la 1,1 miliarde de lei.

“Termenele de execuție pentru infrastructura de transporturi sunt cuprinse între 2020-2030 și depind de o serie de factori, cum ar fi modul de prioritizare al acestora, asigurarea resurselor financiare, finalizarea documentațiilor tehnice, etc. Din funcția de parlamentar voi pleda, de asemenea, pentru introducerea mijloacelor de transport full electric și hibrid în toate localitățile, dar și pentru dezvoltarea și modernizarea stațiilor de încărcare pentru acest tip de vehicule. Sunt variante economice și contribuie la protejarea mediului. De altfel, și în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale am susținut importanța și necesitatea acestora, iar la nivelul municipiului Târgu Mureș, alături de colegii mei consilieri locali PNL, vom lucra cu viitorul viceprimar pentru a duce la îndeplinire programul #ReStart Târgu Mureș”, a continuat Ervin Molnar.

Investiții în sectorul energetic

Investițiile în infrastructura energetică, economie și mediul de afaceri sunt, de asemenea, cuprinse în planul de dezvoltare al României și vor fi susținute și de deputații și senatorii PNL din municipiul Târgu Mureș și din județul Mureș.

Sectorul energetic, în contextul legislativ “Energie curată pentru toți europenii” și a “Pactului Ecologic European”, va trebui să fie bazat pe tehnologii curate, inovatoare, adaptat noilor tendințe de dezvoltare la nivel european.

În acest context, necesarul de investiții în infrastructura energetică națională va fi foarte mare și se impune o diversificare a surselor de finanțare și elaborarea unor proiecte eligibile pentru accesarea de fonduri apărute la nivelul Uniunii Europene.

“Finalizarea unor capacități hidroelectrice deja începute și dezvoltarea unor proiecte pe bază de surse regenerabile de energie sunt obiective importante ale Guvernului. Pe termen mediu, în planul de guvernare, este programată finalizarea acumulării hidroenergetice Răstolița, cu un cost de 127,7 milioane de lei. De asemenea, în ceea ce privește județul Mureș, sunt prevăzute investiții strategice ale Romgaz pentru punerea în funcțiune a Centralei electrice cu Ciclu Combinat cu turbine cu gaze Iernut. Va fi elaborat și un ghid de finanțare a IMM-urilor, implicit pentru cele din Târgu Mureș, pentru a beneficia de instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică”, a declarat Marius Mărginean, candidat la Camera Deputaților. Se dorește, de asemenea, dezvoltarea parcurilor industriale, ceea ce va duce la creșterea economică a zonei.

Întregul plan de măsuri gândit de Guvern este bazat pe dezvoltare, atât la nivel macro, cât și la nivel micro, punând în prim plan comunitățile.

“Antreprenoriatul local va fi susținut prin programe special elaborate de către Guvernul României, în acest fel fiind create oportunități de dezvoltare a unor noi modele de business. Rezultatul va fi creșterea locurilor de muncă și implicit, a economiei orașului”,susține Alexandru Gyorgy, candidat la funcția de deputat.

Sănătatea, pe primul loc

Din cauza unui management defectuos al resurselor financiare cauzat de PSD, ne-am confruntat cu o stagnare în ceea ce privește dezvoltarea sistemului sanitar, construirea celor 8 spitale regionale la nivel național și a unui spital metropolitan în București, rămânând doar în stadiu de proiect. Guvernul a reușit, însă, să semneze într-un timp record contractele pentru construirea a 3 spitale regionale, cu o valoare de 1,64 miliarde de euro.

“Spitalul Județean Târgu Mureș va fi reabilitat și se va construi un Centru de Arși în cadrul acestuia. Investiția se află în faza de finalizare a studiului de fezabilitate. Construcția va avea o suprafață de 24.577 de metri pătrați și va include: centru mari arși cu 6 boxe, secție de Terapie Intensivă cu 72 de paturi, bloc operator cu 25 de săli de operații și alte spații necesare funcționării. Târgu Mureș trebuie să își păstreze renumele de centru de excelență în medicină, iar toate aceste investiții sunt imperios necesare”, a declarat Camelia Pop, candidat la funcția de deputat.

Pe lângă aceste proiecte majore, Ministerul Sănătății, prin Unitatea de Management al Proiectului Băncii Mondiale, implementează Proiectul privind Reforma Sectorului Sanitar – Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemulu Sanitar, finanțat de Banca Internațională de Reconstrucție și Dezvoltare.

“Guvernul va acorda atenție sporită modernizării infrastructurii de servicii medicale la nivel local. Cu ajutorul programelor de investiții, pentru perioada 2021-2027 se va aloca un buget de aproximativ 17,5 miliarde de lei pentru construirea de centre medicale în mediul rural și renovarea unor unități sanitare din mediul urban. Astfel, toți târgumureșenii vor beneficia de servicii medicale de calitate în unități sanitare moderne”, a declarat Mădălina Oltean, medic de medicină dentară, candidat la funcția de deputat.

Educația, prioritatea guvernului liberal

O societate cu valori se bazează pe educație, iar Guvernul a alocat, prin Programul Național de Dezvoltare Locală – Etapa II –  în anul 2020, 31,4 milioane de lei pentru realizarea lucrărilor de investiții la peste 370 de unități școlare. În ceea ce privește investiția în infrastructura pentru educație la nivelul județului Mureș și a municipiului Târgu Mureș, vor fi efectuate lucrări de investiții la 20 de unități școlare pentru conformarea grupurilor sanitare, includerea în programe de modernizare și reabilitare a 60 de unități școlare și construcția a 10 grădinițe cu program prelungit sau săptămânal. De asemenea, va fi construit un campus școlar nou în Târgu Mureș, un centru de excelență, informare și documentare pentru copii și va fi renovată tabăra școlară din Sovata.

“Toți copiii au dreptul la educație gratuită în școli moderne și primitoare, tocmai de aceea ne bucurăm că există un plan de măsuri bine pus la punct pentru atragerea de investiții pentru infrastructura necesară educației. În Târgu Mureș se va construi și un teren mutifuncțional cu zone speciale pentru handbal, baschet, volei, tenis etc. De asemenea, se va construi bazinul olimpic de înot din incinta vechiului ștrand 1 mai, investiție pe care guvernul liberal o derulează în momentul de față prin Compania Națională de Investiții. Vom continua lucrările de construire a Patinoarului aflat în subordinea Clubului Sportiv Mureșul, care în momentul de față, datorită incompetenței conducerii PSD a acestei instituții de mai bine de 7 ani, stau blocate din anul 2008. Toate aceste lucruri vor fi corectate, iar Patinoarul, după câștigarea alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020, va fi redat în cel mai scurt timp târgumureșenilor. Astfel, sportul de apă și cel de performanță vor fi revitalizate”, este de părere Valentin Drăghici, profesor de sport, candidat la Camera Deputaților.

Sprijin pentru comunitățile locale

Candidații PNL Târgu Mureș la Camera Deputaților și Senat își doresc ca prin toate acțiunile pe care le vor întreprinde să sprijine comunitatea locală. 

“Pentru ca orașul și comunitatea noastră să devină un exemplu pe harta administrativă națională este nevoie să eliminăm barierele birocratice și să pledăm pentru transparență și depolitizare în toate instituțiile statului naționale și locale. Mai mult decât atât, Guvernul va elabora un program de investiții reale și viabile plecând de la nevoile fiecărui cetățean”, spune Simona Elena Șanta, candidat la funcția de deputat. 

Creșterea calității vieții și evitarea riscului de depopulare în comunitățile subdezvoltate, stimularea investițiilor private în medii defavorizate, asigurarea accesului la servicii esențiale a întregii populații: utilități, educație, sistem sanitar, infrastructură rutieră locală și infrastructură sportivă, conservarea patrimoniului cultural și accesul la justiție sunt obiective pe care Partidul Național Liberal deja le implementează la nivel național. Proiectele programate pentru modernizarea comunităților locale însumează aproximativ 102 miliarde de lei pentru perioada 2021-2027, iar resursele financiare se vor asigura atât din bugetul național, precum și din fondurile structurale aflate la dispoziția României în actualul cadru de programare bugetară, dar și în exercițiul financiar european 2021-2027.

“Ne confruntăm cu un export de oameni și idei către alte orașe din țară sau străinătate, tocmai de aceea este importantă elaborarea și implementarea unui plan de dezvoltare locală care să transforme Târgu Mureșul într-un oraș cu o calitate a vieții ridicată. Vom activa constant în atragerea de resurse financiare destinate modernizării comunității noastre prin extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare, reabilitarea termică a blocurilor și a drumurilor din oraș. Astfel, Târgu Mureșul va deveni un loc unde generațiile tinere își vor dori să trăiască și să se dezvolte”, afirmă Emilia Iacob, candidat la Camera Deputaților. 

De-a lungul anilor, administrația și guvernarea PSD au favorizat nepotismul și birocratizarea, numeroase proiecte importante fiind blocate în sistem.

“Digitalizarea, debirocratizarea și transparența procesului decizional în sectorul public, atrag cu sine fonduri suplimentare care vor putea fi investite pentru binele locuitorilor. Soluțiile digitale pot susține și consolida funționarea statului. Este nevoie de simplificarea procedurilor de lucru între instituții pentru a debloca proiecte care au ca rezultat final dezvoltarea orașului și a comunității noastre. Lupta împotriva corupției va fi dublată de lupta pentru evoluție, modernizare și dezvoltare constantă la nivel de infrastructură, transport, educație, sănătate, turism și mediu de afaceri”, susține Horea Șarlea subsecretar de stat în cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, candidat la funcția de senator.

Politicile de mediu

Un alt punct pe lista de lucru a Guvernului îl constituie politicile de mediu. Acestea sunt susținute prin intermediul proiectelor finanțate din fonduri europene nerambursabile și din bugetul Fondului de mediu, la care, în anii următori, urmează să se adauge și alte intrumente financiare europene. Portofoliul de proiecte care se va derula în perioada 2021-2027 este compus atât din proiecte deja aflate în implementare, care și-au dovedit eficacitatea, cât și din proiecte noi, amânate în implementare în anii precedenți.

“Programele pentru protecția mediului și reducerea gazelor cu efect de seră beneficiază de resurse financiare externe nerambursabile, iar achiziția de echipamente și vehicule puțin poluante sunt obiective prioritare pentru următorii ani. În acest context, în Târgu Mureș trebuie atrase fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii de alimentare cu apă, canalizare și stații de epurare. De asemenea, se impune dezvoltarea infrastructurii de reîncărcare a autovehiculelor electrice al căror număr estimăm că va crește în perioada următoare, dar și pentru finanțarea instalării de panouri fotovoltaice pentru locuințe. Tot o prioritate atât a mea, cât și a directorului general al “Apelor Române”, Ervin Molnar, este să finalizăm în acest an lucrările de reabilitare a pârâului Pocloș, iar în anul viitor, într-un parteneriat cu Primăria municipiului Târgu Mureș, să amenajăm în albia minoră a acestui pârâu care traversează orașul nostru, o pistă pentru bicicliști, unde mai ales copiii, dar nu numai, să poată circula în maximă siguranță”, susține Cosmin Butiulca, directorul Administrației Bazinale de Apă Mureș și candidat la funcția de senator.

Echipa PNL Târgu Mureș și-a propus să arate că lucrurile se pot schimba și îndeamnă târgumureșenii să iasă la vot pe 6 decembrie, să opteze pentru evoluție și dezvoltare, să nu lase viitorul lor în mâna celor care până acum nu au demonstrat decât că fură și sunt interesați doar de interesul lor și nicidecum de cel al târgumureșenilor, mureșenilor sau al românilor.

(Comandat de Partidul Național Liberal – Organizația județeană Mureș, executat de SC Zi de Zi Events SRL, prin www.zi-de-zi.ro, Cod Mandatar Financiar 11200025)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE