Home / Administratie / Curățenie de toamnă la Reghin

Curățenie de toamnă la Reghin

Primăria municipiului Reghin demarează în perioada 16-20 noiembrie o nouă campanie de curățenie de toamnă. „Dată fiind preocuparea constantă a municipalității pentru dezvoltarea activității de gestionare a deșeurilor și implicit pentru protejarea mediului înconjurător, R.A.G.C.L. S.A. împreună cu Primăria Municipiului Reghin au implementat un sistem de colectare a deșeurilor vegetale, în plus față de cel de colectare a deșeurilor menajere și a echipamentelor electrice și electronice”, se precizează în comunicatul Primăriei Reghin.

Activitățile specifice curățeniei de toamnă implică pentru reghinenii care locuiesc la curte lucrări de toaletare a vegetației, respectiv tunderea și curățarea pomilor, a viilor și a gospodăriilor. În urma acestor lucrări de toaletare rezultă deșeuri vegetale, iar reghinenii au obligația predării lor la operatorul de salubritate autorizat.

R.A.G.C.L. S.A.,  în calitate de operator de salubritate,  informează reghinenii că asigură preluarea deșeurilor vegetale în perioada 16.11 – 20.11 și face următoarele recomandări cetățenilor: să depună crengile și ramurile tăiate la dimensiuni de maxim 1 metru şi legate în snopi, în ordine, la bordura carosabilului, fără a împiedica circulaţia,  să depoziteze frunzișul în saci și să depoziteze deșeurile vegetale la punctele gospodărești de pe domeniul public cât mai compact, fără să blocheze sau să îngreuneze accesul.

„Reamintim reghinenilor că este interzisă arderea/incinierarea de resturi vegetale pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului cât şi pe terenuri proprietate privată. Rugăm cetăţenii municipiului să respecte perioada sus menționată şi modul de depozitare, și contăm pe implicarea lor activă pentru că numai împreună protejăm mediul și putem conferi oraşului un aspect curat şi frumos”, afirmă  reprezentanţii Primăriei municipiului Reghin.

(A. Z.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Luduș: S-a aprobat o nouă comisie de lucru!

Unul dintre cele mai importante instrumente de lucru al unei administrații publice locale este Comisia …