Educația continuă online! Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 515 Vizualizări

Educația continuă online!

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Mureș au transmis luni, 9 noiembrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că în urma ordinului Ministerului Educației și Cercetării nr. 5972 din 8 noiembrie, începând de la data curentă, activitățile didactice care impun prezența fizică în unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și postliceal a preșcolarilor și elevilor se suspendă pentru 30 de zile.

Începând de la data curentă, în județul Mureș, 83.240 de preșcolari și elevi din cele 589 de unități de învățămînt preuniversitar de stat și particular, își desfășoară activitatea de predare – învățare – evaluare exclusiv online.

Totodată, începând cu data de 10 noiembrie, profesorii care au nevoie de îndrumare pentru învățarea online, vor beneficia de webinarii gratuite pentru fiecare materie, coordonate de experți din minister.

Pentru copiii din medii defavorizate, în județul Mureș au fost distribuite un număr de 9.776 de tablete, prin programul ,,Școala de acasă”, iar în cazul copiilor care nu au acces la internet, aceștia vor primi acasă, de la profesori, materiale didactice pentru a asigura continuarea învățării.

De asemenea, tezele nu se mai susțin în acest an școlar, fiind înlocuite de evaluări sumative.

Din această săptămână, la nivelul fiecărui județ va funcționa un telverde pentru profesori, elevi și părinți, atât la nivelul ISJ Mureș, cât și la nivelul Centrului Județean de Resurse Educaționale.

Andreea ȚIȚIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE