Home / Slider / Noutăți despre activitatea piețelor

Noutăți despre activitatea piețelor

Reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Mureș au transmis luni, 9 noiembrie, faptul că prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a avut discuții cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Mureș și cu primari ai localităților mureșene în ceea ce privește prevederile legale aplicabile piețelor agroalimentare începând cu această săptămână, subliniindu-se faptul că în județul Mureș nu există piețe agroalimentare care să funcționeze în spații închise, astfel că nicio piață nu își va suspenda activitatea.

,,Piețele din județul Mureș funcționează la fel ca și până acum. Vă îndemn să consumați de la producătorii locali, iar atunci când mergeți în piețe, la fel ca în orice alt loc public, să purtați masca în mod corect, să păstrați distanța față de cei din jur și să vă dezinfectați mâinile”, a precizat Mara Togănel, prefectul județului Mureș.

În urma Hotărârii de Guvern din data de 5 noiembrie, s-au produs unele modificări la Hotărârea de Guvern nr. 856/2020, iar modificările care fac referire la piețele agroalimentare sunt următoarele:

,,Articol 10 – (1) În condițiile articolului 5 alineatul (3) litera f) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare, se suspendă activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor, definite potrivit articolului 7 alineatul (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerțului cu produse și servicii de piață în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare. (2) Prin excepție de la alineatul (1), se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară”, a transmis Biroul de Presă al Instituției Prefectului – Județul Mureș.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Primul lot din centura Târgu Mureșului, finanțat prin POIM

În cursul zilei de vineri, 20 noiembrie, primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a fost …