Home / Cultură / Pandemic Loop Disorder la Camera K’Arte

Pandemic Loop Disorder la Camera K’Arte

Reprezentanții Asociației  K’Arte din Târgu Mureș informează prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că în perioada 9 – 30 noiembrie, la Camera  K’Arte, poate fi vizionată expoziția ,,Pandemic Loop Disorder”, realizată de artiștii Alina Andrei, Ion Barbu, Claudiu Cobilanschi, Raluca Ilaria Demetrescu, Cosmin Haiaș, Andreea Medar, Monotremu, Bogdan Pelmuș, Magdalena Pelmuș, Dan Perjovschi, Cristi Pogăcean, George Roșu, Silvia Trăistaru și Zoltán Béla.

,,Lumea e oprita în slow motion” și avem timp să o observăm , ,,natura se regenereza” dar ,,cei vulnerabili sunt afectați”, există variante care pot duce la ,,același rezultat”, ,,natura se deschide” pentru a ne revela tainele sau se închide pentru a ne înghiți (?), rutina simplă devine complicată, ne simțim ,,monitorizați prin sateliți” și ne folosim de acest sistem de surveillance GMT (Google Maps Timeline), în jurnale vizuale, pentru a activa un mecanism mnemonic, creăm jurnale online/offline, documentăm starea personală/ locală/ globală, criza, efectele ei, ne reinventăm cu  umor și inventăm forme de rezistență la această tulburare de curs a vieții, prinși într-un vârtej de exces de informații, exces de știri, pendulăm între adevăr și fals, între teorii ale conspirației și date reale. Circuitul acesta este tulburător și repetitiv până la obsesie. Ne trezim că am dezvoltat ticuri, repetăm mecanic acțiuni care devin obsesive, prinși în bucla supraviețuirii, traumatizați de frică, marcați pe cine știe ce întindere de ani de acum încolo, ne izolăm, ne eliberăm apoi, ca într-o zvâcnire de revoltă, dar știm că sfârșitul nu e aici, pentru că asta ni se spune”, se menționează în comunicat.

Expoziția nu va beneficia de vernisaj, putând fi vizitată de luni până sâmbătă, între orele 14.00 – 17.00, la sediul asociației de pe strada George Enescu.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Gând la mare praznic

Legătura evidentă din calendar dintre Ziua Sfântului Apostol Andrei și Ziua Națională a României și …