Home / Cultură / Radu Vancu, ultimul invitat din ,,Scriitori la școală”!

Radu Vancu, ultimul invitat din ,,Scriitori la școală”!

Reprezentanții Asociației Podium au transmis luni, 9 noiembrie, faptul că protagonistul ultimei întâlniri dintre elevi și autori contemporani va fi Radu Vancu, care va vorbi despre literatură, creație și lectură cu elevii Colegiului Național ,,Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș, întâlnindu-se online cu elevi din 3 clase în ziua de marți, 10 noiembrie, între orele 8.00 – 11.00, iar întâlnirea a fost organizată cu sprijinul doamnei profesoare Raluca Marian.

,,Radu Vancu s-a născut pe 13 iulie 1978 la Sibiu și este poet, prozator și critic literar. În prezent este profesor la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și este președintele clubului de scriitori PEN România. A tradus în română din poezia lui Ezra Pound, William Butler Yeats şi John Berryman. A publicat numeroase volume de poezii, dintre care amintim  Monstrul fericit (2009); Sebastian în vis (2010); Frânghia înflorită (2012); 4 A.M. Cantosuri domestice (2015), Psalmi (2019), un roman intitulat Transparența (2018) și câteva volume de eseuri, precum Mircea Ivănescu: Poezia discreţiei absolute, Vinea (2007); Eminescu: Trei eseuri (2011); România vertebrată (2016). Câteva dintre poemele lui au fost traduse în engleză, germană, franceză, suedeză, spaniolă, italiană, flamandă, bulgară, sârbă, maghiară, turcă, greacă și rusă”, se menționează în comunicat.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureș: Arme deținute ilegal descoperite la o percheziție!

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Mureș au anunțat vineri, 27 noiembrie, că două arme …