Home / Business / Semnal public pentru salvarea Loteriei Române!

Semnal public pentru salvarea Loteriei Române!

Distribuie

Președintele Executiv al Sindicatului Liber ,,Loto” din cadrul CN Loteria Română SA, Călin Orlando Cociș, a lansat un semnal public pentru salvarea loteriei române, întrucât compania se află într-o situația dificilă generată de contextul epidemiologic, dar și din cauză că în perioada 16 martie – 16 iunie, activitatea companiei a fost suspendată, consecințele suspendării afectând performanțele companiei, iar acest lucru a fost resimțit de cei circa 2.000 de salariați din rețeaua de vânzare, care timp de 3 luni s-au aflat în șomaj tehnic având venituri de circa 1.100 lei pe lună.

Timp de 3 luni, sindicatul a întreprins demersuri în vederea reluării activității companiei, subliniind faptul că suspendarea activității era nejustificată, întrucât: erau și sunt asigurate măsurile igienico – sanitare pentru protejarea salariaților și a participanților, spațiile de vânzare au suprafețe de sub 100 de metri pătrați accesul realizându-se din stradă, iar frecvența publicului era și este în medie de 10 persoane pe oră, timpul destinat procesului de vânzare – cumpărare bilete fiind de sub 5 minute, iar distanțarea fizică este facil de asigurat.

,,Responsabili fiind de soarta membrilor noștri de sindicat, dar în subsidiar și de  situația economico-financiară a companiei, am solicitat conducerii administrative și  executive a Loteriei Române, să întreprindă demersurile necesare, implementării,  comercializării sistemelor de joc de tip Loto, prin variante on-line și să dialogheze cu factorii  decizionali de la nivelul Guvernului, ca activitatea agențiilor Loto să fie reluată, pentru  motivele arătate mai sus. În perspectiva redeschiderii activității și pentru diminuarea la minim a riscului infectării cu virusul SARS Cov 2, am solicitat implementarea sistemului de plată cu cardul  bancar în agențiile proprii ale Loteriei Române. Azi ne aflam la 8 luni de la declanșarea pandemiei și niciuna din cele două solicitări  importante ale sindicatului nostru nu au fost implementate”, se transmite în cadrul scrisorii.

Începând cu data de 2 noiembrie, se poate juca la sistemele de tip Loto ale companiei, direct de la terminalele partenerilor, în sistem online. De asemenea, la data de 15 septembrie, Loteria Română a semnat un protocol cu Autoritatea pentru digitalizarea României în vederea implementării platformei de jocuri de noroc, însă protocolul a rămas pe hârtie.

,,Sindicatul Liber ,,Loto”, a reclamat în acest an dificil și politica de personal  și cea de salarizare la nivelul companiei. După reluarea activității în 16 iunie, s-au făcut o  serie de angajări, preponderent în categoria de personal TESA, prin recrutare externă.  Posturile pe care s-au facut angajări pe criterii politice/clientelare, erau în organigrama  companiei vacante de mulți ani fără ca activitatea Loteriei să fi fost afectată. De asemenea, conducerea actuală a companiei, în această perioadă a încheiat noi  contracte de muncă unor persoane care au îndeplinit condițiile de pensionare, tot în  categoria TESA. CN Loteria Română SA, care pe lângă dividendele vărsate la bugetul de stat,  finanțează și o serie de investiții publice, poate funcționa și în această perioadă dificilă, dat  fiind faptul că pericolul de infectare în agențiile Loto este mult mai redus decât în alte spații  comerciale care funcționează în această perioadă. 

În concluzie, Sindicatul Liber ,,Loto” consideră că managementul actual este mult  mai nociv pentru Loteria Română, decât criza sanitară cu care ne confruntăm, motiv pentru  care solicităm demiterea întregii echipe manageriale”, se mai menționează în sursa citată.

Andreea ȚIȚIU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

1 comentariu

  1. buna seara.Retineti!!!
    actuala conducere a Loteriei Romane este formata din șarlatani de la cel mai inalt nivel.
    Tine blocata modernizarea loteriei pe varianta online pt a putea face in continuare sarlatenii…cat de curand totul se v-a sparge…jocul nu v-a mai pute fi controlat si manarite extragerile…capusile vor trebuii sa raspunda penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.