Home / Cultură / Conferință internațională de studii teatrale, la UAT

Conferință internațională de studii teatrale, la UAT

Universitatea de Arte (UAT) din Târgu Mureș organizează, prin intermediul Școlii Doctorale, o conferință online între 12-14 noiembrie cu titlul ,,Teatrul în lume:evenimente recurente în Europa de Est”.

Potrivit informațiilor furnizate pe pagina web a UAT Târgu Mureș, www.uat.ro, în cadrul conferinței o prezentare va fi susținută de către Christopher Balme, profesor la Universitatea din Munchen, iar o prezentare de către Cristina Modreanu, istoric de teatru.

Totodată, organizatorii au precizat că în cadrul aceluiași eveniment ”István Nánay va prezenta un studiu despre opera regizorală a lui György Harag, după care va modera o dezbatere, cu participarea lui János Szász și Gábor Tompa, despre arta regizorală a lui Harag”, iar ”Ungvári Zrínyi Ildikó și un colectiv de istorici de teatru al cadrelor didactice din Facultatea de Artă în Limba Maghiară va prezenta studiile realizate în cadrul proiectului Transilvanian Philther, consacrate cercetării corpusului regizoral al lui Harag.”

Atât lucrările prezentate în limba engleză, cât și cele prezentate în limba maghiară, vor fi traduse în limba română.

”Participarea la conferință se face prin aplicația Zoom și nu este necesară o înscrierea prealabilă pentru a putea participa”, au mai transmis organizatorii.

Alexandra HAJA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

INCREDIBIL! Niciun loc de joacă amenajat în 2020 în Târgu Mureș nu are autorizație de construcție!

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a anunțat vineri, 20 noiembrie, prin intermediul unui comunicat …