Deputatul PSD Florin Buicu propune testarea ”masivă și gratuită” a românilor! Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 701 Vizualizări

Deputatul PSD Florin Buicu propune testarea ”masivă și gratuită” a românilor!

Președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, deputatul PSD de Mureș Florin Buicu, consideră că antidotul împotriva lanțului epidemiologic de transmitere a infecției cu virusul SARS-CoV-2 este creșterea capacității de testare.

”Creșterea capacității de testare, prin introducerea testării rapide în special în spitale, în şcoli şi în instituţiile de stat, urmată de izolarea celor pozitivi, nu este ,,o bazaconie” cum spune Orban, ci cheia rezolvării crizei sanitare, prin oprirea lanțului epidemiologic de transmitere al bolii. Din martie, Orban și Iohannis au refuzat sistematic să-i testeze masiv şi gratuit pe români. Doar prin testare se puteau salva viețile oamenilor. Doar testarea poate opri răspândirea virusului. Mii de români au murit în vreme ce liderii PNL şi apropiaţii lor s-au îmbogăţit din testarea contra cost a milioane de români”, a scris luni, 9 noiembrie, pe pagina sa de Facebook, deputatul social-democrat Florin Buicu.

Cifre îngrijorătoare

La nivel național, în urma testelor efectuate, față de ultima raportare, marți, 10 noiembrie, au fost înregistrate 7.304 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În intervalul cuprins între 9-10 octombrie, în România au fost raportate 177 de decese și au 31.005 de teste, 18.988 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.017 la cerere.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE