Home / Invatamant / Ghidurile pentru educație juridică au ajuns la elevii mureșeni!

Ghidurile pentru educație juridică au ajuns la elevii mureșeni!

Reprezentanții Asociației Voci pentru Democrație și Justiție informează cu privire la faptul că duminică, 8 noiembrie, membrii asociației au livrat la Târgu Mureș ultimele cărți destinate elevilor care studiază opționalul de educație juridică în anul școlar curent.

De peste cinci ani, asociație VeDemJust dorește să promoveze supremația legii ca principiu fundamental pe care tinerii să îl accepte de la o vârstă fragedă, alcătuind în acest sens site-ul www.educatiejuridica.ro, unde se pot găsi materiale pentru cei care doresc să studieze educația juridică, iar cu sprijinul judecătorului Cristi Danileț, au publicat ghidul tematic ,,Elevul și Legea”, care este destinat în special adolescenților.

Cu sprijinul financiar al Fundației Friedrich Naumann pentru libertate au fost tipărite 4.600 de exemplare ale ghidului, care au fost distribuite gratuit la 113 profesori și 4.234 de elevi, care studiază săptămânal educația juridică pe post de materie opțională în curriculum la decizia școlii în 92 de unități de învățământ, însumând 160 de clase din mediul rural și urban, de la clasa a IV-a și până la clasa a XII-a.

Andreea ȚIȚIU

Sursa foto: Asociația Voci pentru Democrație și Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Proiect important pentru sănătatea ludușenilor

Spitalul Orășenesc „Dr. Valer Russu” a depus o cerere de finanțare pentru implementarea unui proiect …