Home / Slider / Mureș: Șofer surprins cu 169 km/h!

Mureș: Șofer surprins cu 169 km/h!

Distribuie

Un şofer a fost surprins conducând cu viteza de 169 km/h pe DN 13A, între localităţile Chibed şi Ghindari, pe un sector de drum prevăzut cu limita de 90 km/h, a anunţat duminică Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, în urma unei acţiuni desfăşurate de Serviciul Rutier pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză.
„În cadrul acţiunii, în total, au fost aplicate 494 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 397 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 5 pentru depăşiri neregulamentare, 36 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală conform Legii nr.55/2020, 56 reprezentând alte abateri la regimul rutier. De asemenea, au fost reţinute 43 de permise de conducere, dintre care 32 pentru viteză şi 11 pentru alte abateri şi retrase 9 certificate de înmatriculare. Pentru neregulile constatate, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au aplicat 248 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 191 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 5 pentru depăşiri neregulamentare, 30 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, conform Legii nr. 55/2020, 22 reprezentând alte abateri la regimul rutier. De asemenea, aceştia au reţinut 24 de permise de conducere, dintre care 15 pentru viteză şi 7 pentru alte abateri, fiind retrase 6 certificate de înmatriculare. În cadrul acţiunii, cea mai mare viteză înregistrată de aparatul radar, de 169 km/h, a fost atinsă de un şofer, care conducea un autoturism, pe DN 13A, în exteriorul localităţii, respectiv între localităţile Chibed şi Ghindari, pe un sector de drum prevăzut cu limita de 90 km/h”, a arătat IPJ Mureş, într-un comunicat de presă.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au acţionat, sâmbătă, pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, în sistem cascadă, în colaborare cu poliţişti rutieri din judeţele limitrofe, respectiv Sibiu, Braşov şi Harghita.
„Acţiunea a fost iniţiată de poliţiştii rutieri din Mureş. Activităţile desfăşurate au vizat, totodată, verificarea legalităţii efectuării transportului de persoane, dar şi a modului în care sunt respectate măsurile de protecţie stabilite prin Legea nr. 55/2020 pe timpul efectuării transportului de persoane. Au fost utilizate atât echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospeciale şi aparatele portabile, model TruCAM, pentru depistarea şoferilor care depăşesc viteza legală, cât şi aparate etilotest şi drugtest, pentru depistarea şi sancţionarea celor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive. În continuare, poliţiştii vor acţiona zilnic, pe raza întregului judeţ, pentru reducerea riscului rutier şi reducerii numărului şi consecinţelor accidentelor rutiere grave”, a precizat IPJ Mureş.

(www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

„Gustă Basarabia!”, eveniment dedicat armoniei etnice. Află când va avea loc

Distribuie Filiala din județul Mureș a Societății Cultural-Patriotice „Avram Iancu” organizează, cu ocazia împlinirii a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.