Home / Cultură / Pe acorduri baroc, cu „Neumarkt Brass” la Filarmonică

Pe acorduri baroc, cu „Neumarkt Brass” la Filarmonică

Filarmonica de Stat Tîrgu Mureș programează în această seară, ora 19, concertul cameral susținut de Cvintetul de Alamă “Neumarkt Brass”.

Ambrus László (trompetă), Ciprian Chiţimia (trompetă), Radu Gavril (corn), Fábián András (trombon) și Cosmin Boţan (tubă), alături de invitații speciali Láposi István (trombon) și Szigeti Áron (voce) vor încânta publicul cu un program de muzică barocă din creația compozitorilor G. F. Händel: Suita „Muzica apelor”, HWV 359, T. Albinoni: Adagio în sol minor, Allegro, J. S. Bach: Ave Maria, A. Vivaldi – J. S. Bach: Concerto în do minor, J. S. Bach: Contrapunctus I și M. Frisina: Anima Christi.

Concertul va fi transmis live pe pagina Facebook a Filarmonicii, precum și pe canalul Youtube începând cu ora 19.

Povestea “Neumarkt Brass”

Istoria cvintetului de alămuri Neumarkt își are originile în sânul Filarmonicii de Stat Tîrgu Mureș la începutul anilor 2000, când în această instituție au început să apară diverse formații de suflători de alamă (cvartet de tromboni, trio de alamă). Odată cu dezvoltarea Orchestrei Filarmonicii, prin asimilarea de instrumentiști valoroși, s-au creat premisele organizării unor proiecte și festivaluri cu nume sonore din sfera muzicală. Unul dintre acestea este Festivalul de Muzică de Cameră „TIBERIUS”, unde la ediția a V-a din anul 2010 în calitate de solist și dirijor a fost invitat Christian Lindberg (trombon). În urma acestei colaborări s-a conturat ideea formării unui cvintet de alămuri de sine stătător. Abordarea unui repertoriu vast a dat posibilitatea cvintetului să se poată adapta numeroaselor proiecte în care a fost solicitat, susținând pe această cale concerte în țară și în străinătate.

Din formula actuală a cvintetului fac parte: Ambrus László/trompetă, Chiţimia Ciprian/trompetă, Gavril Radu/corn, Fábián András/trombon, Boţan Cosmin/tubă, toți membrii ai Filarmonicii de Stat Tîrgu Mureș. (A. Z.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Transilvania Jazz Festival, exclusiv online

Potrivit www.agerpres.ro, a 14-a ediție a Transilvania Jazz Festival va fi transmisă exclusiv online, în …