Home / Administratie / Proiect de 6 milioane de euro pentru digitalizarea școlilor din Târgu Mureș, declarat eligibil

Proiect de 6 milioane de euro pentru digitalizarea școlilor din Târgu Mureș, declarat eligibil

Distribuie

Consilierii locali ai municipiului Târgu Mureș au aprobat luni, 9 noiembrie, într-o ședință extraordinară de lucru, cu unanimitate de voturi, achiziționarea, prin intermediul unui proiect declarat eligibil depus de Primăria municipiului Târgu Mureș pentru finanțare prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, a peste 11.000 de tablete și 1.200 de laptopuri pentru elevii și dascălii din 22 de unități de învățământ din municipiul Târgu Mureș.

Achiziții de 29,6 milioane de lei

Valoarea totală a proiectului este de 29.610.555 de lei (circa 6 milioane de euro), inclusiv TVA, din care cheltuielile eligibile sunt în valoare de 29.516.785,46 de lei, inclusiv TVA, cofinanțarea la cheltuielile eligibile sunt în valoare de 590.335,7 de lei, inclusiv TVA, iar cheltuielile neeligibile sunt în valoare de 93.770 de lei, inclusiv TVA.

Prin achiziționarea de echipamente prevăzute în proiect vor fi sprijiniți cu tablete pentru uz școlar 11.362 de elevi și cu laptopuri 1.293 de cadre didactice, iar 670 de săli de clasă vor fi dotate cu 608 de camera web pentru videoconferințe, 670 de tablete interactive pentru săli de clasă și 639 de routere pentru săli de clasă.

”Un mare pas înainte pentru educația din Târgu Mureș”

Primăria municipiului Târgu Mureș, fiind eligibil conform Ghidului solicitantului, a elaborat o cerere de finanțare cu titlul „Achiziție de tablete școlare și alte echipamente necesare desfășurării activității didactice on-line în municipiul Târgu Mureș, județul Mureș”, iar obiectivul general al proiectului îl constituie asigurarea de echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare, precum și a altor echipamente/ dispozitive electronice în vederea desfășurării activităților didactice on-line în cadrul unităților școlare din municipiul Târgu Mureș.

”Proiectul acesta este foarte important și este poate unul dintre motivele pentru care eu m-am apucat să fac partid și politică. Să se doteze școlile”, a afirmat consilierul local Radu Bălaș (POL), care a catalogat proiectul ca fiind ”un mare pas înainte pentru educația din Târgu Mureș” și a precizat că bugetul proiectului, de 29 de milioane de lei, depășește cu 1 milion de lei suma cheltuită de municipalitate în anul 2019 pentru funcționarea și întreținerea școlilor din Târgu Mureș.

”E o sumă foarte mare care va dota, aproape de 100% și va informatiza toate școlile din Târgu Mureș și vroiam să felicit Direcția de Fonduri Europene că, iată, a dus la bun sfârșit un asemenea proiect și că sunt șanse mari să obținem finanțarea”, a completat consilierul local Radu Bălaș.

”Acest proiect este un proiect esențial, încă din mandatul trecut de când eram viceprimar l-am pornit împreună cu Dana Ijac și cu Horațiu Lobonț”, a punctat consilierul local Sergiu Papuc (PSD), care a mai precizat că puținele școli rămase (7 – n.r.) în afara proiectului din motive de comunicare pe perioada pandemiei se vor regăsi pe o ”listă de rezervă” astfel încât ”nimeni nu va pierde dotările despre care se face referire în acest proiect.”

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Controversă a profesorilor catolici: „Avem sau nu liber de Paște?”. Ligia Deca: „Școala nu vă poate limita acest drept”

Distribuie Ministrul Educației din România, Ligia Deca, a efectuat joi, 28 martie, o vizită de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.