Home / Rezidenţial / De ce să protejezi centrala termică

De ce să protejezi centrala termică

Distribuie

Unii beneficiari ai unui sistem nou de încălzire sunt de-a dreptul ghinioniști. După o vreme constată că nu se încălzesc toate radiatoarele. Evident că este chemat meseriașul. Doar a dat garanție la lucrările de montaj. Lăsând la o parte situația în care s-a adunat aer la partea superioară a radiatoarelor sau porțiunilor de instalație, cazul cel mai des întâlnit este acela când filtrul Y de pe retur a început să adune mizerie. Cine e de vina? E problemă de garanție? Cine plăteste intervenția? Ce putem face ca să nu se mai întâmple?


Mai rău de atât, din cauza suspensiilor din apă, încep să se blocheze componente din centrală sau instalație (pompe, vane deviatoare, robineți, distribuitoare) și aceasta intră în avarie. Uneori, centrala dă semne din timp: începe să fie mai zgomotoasă, sau nu mai poate face apă fierbinte, chiar dacă reglezi temperatura la 60°, ori apa este când caldă, când rece (dacă îți place dușul scoțian, poate fi un avantaj!).

Pe cine să chemăm? Evident pe cei care asigură garanția centralei. Până la urmă aflăm ce s-a întâmplat. O parte din suspensii provin de la radiatoare, au un strat de magnetită de culoare neagră pe interior pentru conservare. Altă parte apare, în timp, în urma proceselor de coroziune. Dacă apa din radiatoare este de culoare maro-roșcat (ruginie) înseamnă că în instalație este mult aer. Asta din cauză că instalația nu a fost bine aerisită, sau montajul nu a fost unul profesional.
Ce putem face?
Nu ar fi mai bine ca suspensiile respective să fie adunate într-un filtru care protejează centrala și nu o blocheză? Filtrele Fernox TF1 adună toată magnetita, inclusiv particulele de dimensiuni extrem de mici, care trec prin sita filtrului Y.
Producătorii centralelor termice precum Vaillant recomandă să protejăm, să luam măsuri înainte de ajunge la așa ceva. Adică să spălăm instalația cu soluții gen Cleaner F3 chiar la punerea în funcțiune, si apoi să o protejăm cu aditivi gen Protector F1.
Toate produsele Fernox pot fi găsite în magazinul on-line www.g-m-store.ro

Asistență de specialitate găsiți la:
G&M INTERNATIONAL INSTALATII SRL
Targu Mures, str. Gheorghe Doja, nr 76A
Tel: 0265-211339; 0737-553203; 0722-363389
E-mail: tehnic@g-m.ro; service@g-m.ro


De asemenea, verificati

Licitația pentru Magistrala “Apă pe câmpie” are un câștigător! (Luduș – Grebenișu de Câmpie)

Distribuie SC Aqua Serv Cluj SRL este câștigătorul licitației pentru aducțiunea de apă Luduș – …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.