Home / Slider / Târgu Mureș: Noutăți despre Bazinul de înot olimpic!

Târgu Mureș: Noutăți despre Bazinul de înot olimpic!

Lucrările la construirea Bazinului de înot olimpic din cartierul târgumureșean Aleea Carpați sunt finalizate în proporție de 85% a anunțat marți, 10 noiembrie, Iuliu Cosmin Pop, directorul Clubului Sportiv ”Mureșul” din Târgu Mureș.

Toate licitațiile, finanțate și finalizate

Beneficiarul investiției de 25,4 milioane de lei este Compania Națională de Investiții care va transfera obiectivul, după finalizarea acestuia, Clubului Sportiv ”Mureșul” din Târgu Mureș.

Construcția va fi organizată pe patru niveluri (subsol, parter și 2 etaje). La parter vor fi amplasate cele două bazine, respectiv bazinul de înot de dimensiuni olimpice (50 x 25 metri) și bazinul didactic și de antrenament (25 x 12,5 metri), la subsol vor fi amplasate spațiile tehnice, iar la nivelurile superioare vor fi amenajate tribune cu o capacitate de 800 de locuri.

”În momentul de față, lucrările sunt gata undeva în procent de 85%. Ne ocupăm în paralel și de racordarea la utilități, am semnat contract pentru gaz și penntru curentul electric, iar în prezent așteptăm avizul de la Aquaserv, ca să începem lucrările de racordare și la apă și canalizare. Se lucrează și la amenajările exterioare, sunt și ele într-un stadiu avansat de finalizare, a început refacerea pistei de role care a fost afectată de lucrările de la bazin, iar acum va fi practic o pistă de role nou-nouță. Lucrările merg foarte bine, licitațiile s-au făcut toate, banii au venit la timp, un pic sunt niște întârzieri la aprovizionarea cu dotări, din cauza pandemiei e îngreunată puțin circulația mărfurilor”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Iuliu Cosmin Pop, directorul Clubului Sportiv ”Mureșul” din Târgu Mureș, structură sportivă de drept public cu personalitate juridică, aflată în subordinea Ministerului Tineretului si Sportului.

Obiectivul, inaugurat la primăvară

Potrivit directorului Clubului Sportiv ”Mureșul” din Târgu Mureș, graficul de lucru prevede că obiectivul va fi finalizat și dat în folosință în primăvara anului 2021, în funcție și de promptitudinea cu care autoritățile vor soluționa problema suplimentării organigramei pentru personalul care își va desfășura activitatea în cadrul viitorului Bazin de înot olimpic.

”Eu spun că undeva în luna februarie 2021 obiectivul finalizat s-ar putea preda către noi, iar prin aprilie 2021 să începem activitatea în bazin. Eu sper să începem activitatea mai repede, în martie 2021, totul depinde de rapiditatea cu care Ministerul Tineretului și Sportului va aproba schema de personal suplimentară de care noi avem nevoie ca să funcționăm în parametri normali. Personalul pe care îl avem acum nu ar fi suficient pentru funcționarea obiectivului în condiții normale. În momentul de față, fiind stare de alertă, nu se pot face angajări. Ar trebui o Hotărâre de Guvern sau o Ordonanță de Urgență specială pentru a aproba posturile și scoaterea lor la concurs. Organigrama nouă ar trebui suplimentată cu aproximativ 26 de posturi, deoarece activitatea va fi în trei schimburi, de la ora 6 la 22 sau de la 7 la 21”, a explicat Iuliu Cosmin Pop.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Consiliul Local Reghin, la prima ședință ordinară

Consilierii reghineni sunt convocați azi, 25 noiembrie, ora 15, în prima ședință ordinară a noului …