Home / Sanatate / Situația cazurilor de COVID-19 în Spitalul Municipal Sighișoara

Situația cazurilor de COVID-19 în Spitalul Municipal Sighișoara

Conducerea Spitalului Municipal Sighișoara a anunțat miercuri, 11 noiembrie, pe pagina de Facebook a instituției, că de la debutul pandemiei și până la data curentă în spital au fost internați 213 de pacienți cu COVID-19, ”din care 163 de pacienți s-au externat vindecați, 44 au fost transferați la altă unitate sanitară, 57 de pacienți s-au externat la cerere și s-au înregistrat 6 decese.”
Potrivit aceleiași surse, ”la data prezentei în cadrul unității sunt internați 42 de pacienți confirmați, 10 suspecți”, iar ”în cadrul compartimentului de terapie intensivă sunt internați 7 pacienți , din care 4 sunt ventilați mecanic.”

Măsuri suplimentare de organizare

Totodată, conducerea Spitalului Municipal Sighișoara a furnizat detalii despre măsurile suplimentare de organizare luate începând cu luna octombrie, odată cu creșterea numărului de cazuri de COVID-19.

”S-a extins zona Covid cu 10 saloane în cadrul secției medicină internă, cu asigurarea circuitelor care se impun. S-au realizat lucrări în acest sens, care s-au finalizat în 24 ore. S-au alocat 20 de paturi pentru internarea cazurilor confirmate Covid, astfel asigurând 42 de paturi în total pentru îngrijirea și tratarea pacienților confirmați – compartiment Pneumologie 22 de paturi inițial, Compartiment Boli infecțioase 20 de paturi. La nevoie este în plan o nouă reorganizare a secțiilor pentru a asigura alte paturi suplimentare. S-a extins rețeaua de oxigen pentru compartimentul ATI-Covid, organizat din luna aprilie cu circuite distincte, având în vedere creșterea numărului de ventilatoare, în total 5 la momentul actual pentru compartiment Covid, din care 4 sunt funcționale și 1 ventilator pentru zona Non Covid”, a precizat dr. Tanaszi Sarolta, managerul Spitalului Municipal Sighișoara.

În cadrul aceleiași postări se mai menționează că ”în ultimele două săptămâni s-au livrat două ventilatoare și consumabile pentru un ventilator pentru un an de zile, din partea Ministerului Sănătății.”

Alexandra HAJA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

”Resursa umană este cea mai prețioasă avuție a țării noastre și trebuie tratată corespunzător”

Prea mulți români consideră că țara se îndreaptă într-o direcție greșită, conform tuturor sondajelor. Eu …