Situația cazurilor de COVID-19 în Spitalul Municipal Sighișoara Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2307 Vizualizări

Situația cazurilor de COVID-19 în Spitalul Municipal Sighișoara

Conducerea Spitalului Municipal Sighișoara a anunțat miercuri, 11 noiembrie, pe pagina de Facebook a instituției, că de la debutul pandemiei și până la data curentă în spital au fost internați 213 de pacienți cu COVID-19, ”din care 163 de pacienți s-au externat vindecați, 44 au fost transferați la altă unitate sanitară, 57 de pacienți s-au externat la cerere și s-au înregistrat 6 decese.”
Potrivit aceleiași surse, ”la data prezentei în cadrul unității sunt internați 42 de pacienți confirmați, 10 suspecți”, iar ”în cadrul compartimentului de terapie intensivă sunt internați 7 pacienți , din care 4 sunt ventilați mecanic.”

Măsuri suplimentare de organizare

Totodată, conducerea Spitalului Municipal Sighișoara a furnizat detalii despre măsurile suplimentare de organizare luate începând cu luna octombrie, odată cu creșterea numărului de cazuri de COVID-19.

”S-a extins zona Covid cu 10 saloane în cadrul secției medicină internă, cu asigurarea circuitelor care se impun. S-au realizat lucrări în acest sens, care s-au finalizat în 24 ore. S-au alocat 20 de paturi pentru internarea cazurilor confirmate Covid, astfel asigurând 42 de paturi în total pentru îngrijirea și tratarea pacienților confirmați – compartiment Pneumologie 22 de paturi inițial, Compartiment Boli infecțioase 20 de paturi. La nevoie este în plan o nouă reorganizare a secțiilor pentru a asigura alte paturi suplimentare. S-a extins rețeaua de oxigen pentru compartimentul ATI-Covid, organizat din luna aprilie cu circuite distincte, având în vedere creșterea numărului de ventilatoare, în total 5 la momentul actual pentru compartiment Covid, din care 4 sunt funcționale și 1 ventilator pentru zona Non Covid”, a precizat dr. Tanaszi Sarolta, managerul Spitalului Municipal Sighișoara.

În cadrul aceleiași postări se mai menționează că ”în ultimele două săptămâni s-au livrat două ventilatoare și consumabile pentru un ventilator pentru un an de zile, din partea Ministerului Sănătății.”

Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE