Home / Business / Tranzacțiile online de Black Friday, monitorizate de ANAF!

Tranzacțiile online de Black Friday, monitorizate de ANAF!

Inspectorii Antifraudă din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF)  vor monitoriza în perioada 13 – 15 noiembrie, tranzacțiile online cu ocazia evenimentului Black Friday, precum și obligațiile fiscale care se vor naște în această perioadă de reduceri, care conduc la volume foarte mari de vânzări.

ANAF ,,reamintește și firmelor de curierat că au obligația legală a verificării identității reale a vânzătorilor cu care încheie contracte pentru livrarea mărfurilor” și ,,încurajează conformarea voluntară și reamintește tuturor persoanelor și firmelor care au avut venituri din vânzări online că pot accesa facilitățile fiscale privind plata obligațiilor bugetare”.

Potrivit informațiilor furnizate pe site-ul ANAF, www.antifrauda.ro, de la începutul operațiunii ”Mercur”, inspectorii ANAF au verificat clienți ai firmelor de curierat rapid cu cel mai mare volum de livrări cu plata ”ramburs”, fără plata obligațiilor fiscale aferente, atât persoane fizice care au vândut online en-detail produse achiziționate angro, cât şi persoane juridice care au achiziționat intracomunitar sau au importat bunuri, pentru care s-au emis bonuri fiscale sau facturi cu valori subevaluate către cumpărători a căror identitate este dificil de verificat, apoi le-au comercializat prin intermediul platformelor on line cu livrare direct către cumpărători.

Astfel, în perioada 1 septembrie – 6 noiembrie, inspectorii ANAF-Antifraudă au finalizat verificările la 233 de contribuabili care au efectuat comerţ electronic, fiind identificate abateri pentru sancționarea cărora au dispus amenzi şi confiscări în valoare totală de 608.157 de lei. De asemenea, au fost calculate impozite și taxe datorate în valoare totală de 15,7 milioane de lei, iar pentru asigurarea recuperării creanțelor au fost instituite măsuri asigurătorii în valoare totală de 7,63 milioane de lei.

Alexandra HAJA

(Foto: www.drapersonline.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

O veste bună de la Terapia!

Ce bine ar fi sa producem in Romania! Terapia – o companie SUN PHARMA (Terapia), …