Home / Administratie / Câte amenzi a dat Poliția Locală Luduș în pandemie

Câte amenzi a dat Poliția Locală Luduș în pandemie

În ședința extraordinară a Consiliului Local Luduș din data de 30 octombrie, consilierul local Sorin Hățăgan de la PNL a solicitat o informare din partea Poliției Locale: „Dacă se poate pentru ședința următoare, să vedem câte amenzi a dat Poliția locală pe perioada de pandemie, că au competențe pe tema asta”.

Următoarea ședință a Consiliului Local Luduș s-a desfășurat în ziua de 10 noiembrie, în cadrul căreia primarul orașului, Cristian Moldovan, a citit un ”Raport cu activitatea de constatare în perioada iulie – 3 noiembrie 2020 a personalului Biroului Poliția Locală” semnat de șeful Biroului, Nicolae Cotta.

Mai întâi s-a precizat că Biroul Poliția Locală funcționează și își desfășoară activitatea în conformitate cu Legea nr. 155/2010, a Poliției Locale și Hotărârii Guvernului nr. 1332/2010, privind aprobarea Regulamentului – cadru de organizare și funcționare a poliției locale. Despre noile responsabilități specifice acestui an, în Raport se menționează că: „Începând cu luna martie 2020, având în vedere măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19  în conformitate  cu Dispoziția Șefului Inspectoratului de Poliție Județean Mureș nr. 565 din 24 martie 2020 privind stabilirea modalității de angrenare a Poliției Locale Luduș în cadrul activităților realizate de Poliția Locală Luduș acționează sub coordonarea Poliției Orașului Luduș, pentru realizarea activităților operative pe raza orașului, urmărind cu prioritate, respectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în prezent revizuită prin Hotărârea Guvernului nr. 856/14 octombrie 2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând cu 15 octombrie 2020”.

Aproape 300 de sancțiuni contravenționale

În aceste condiții, personalul Biroului Poliției Locale Luduș a urmărit noi obiective: „Activități preventive în spațiile aglomerate, în stațiile de autobuz, în mijloacele de transport în comun, în incinta magazinelor, în piața săptămânală, în locațiile care în prezent sunt deschise publicului conform Hotărârii Guvernului nr. 856/14.10.2020, urmărind cu prioritate ca cetățenii să poarte masca de protecție și să o poarte corect, să respecte regulile de distanțare socială și celelalte reguli prevăzute în legislație. Participarea la acțiunile punctuale planificate la nivelul Biroului sau solicitate de către Poliția Orașului Luduș pe linia respectării prevederilor Legii nr. 55/2020. Verificarea zilnic la domiciliu a persoanelor aflate în izolare sau în carantină, în baza comunicărilor primite de la DSP Mureș și întocmirea documentelor solicitate în acest sens”.

Revenind la obiectul principal al interpelării făcute de consilierul Sorin Hățăgan, situația amenzilor date de polițiștii locali este următoarea: „În perioada iulie – 3 noiembrie 2020, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID -19 au fost aplicate 298 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 de lei.  Începând cu data de 22 octombrie 2020 până în 3 noiembrie 2020, personalul Biroului Poliția Locală a aplicat un număr de 87 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020.”

Alte activități de constatare în perioada iulie – 3 noiembrie 2020: pentru încălcarea normelor de ordine și liniște publică (Legea 61/1991) – 48 de sancțiuni în valoare de 7.500 de lei; pentru încălcarea normelor privind curățenia (Hotărârea Consiliului Local nr. 35/2018) – 88 de sancțiuni  în valoare de 4.100 de lei; pentru opriri/ staționări/ parcări neregulamentare – 187 de sancțiuni în valoare de 16.300 de lei. Totalul sancțiunilor aplicate este de 323, valoarea amenzilor fiind de 27.900 de lei, din care 76 de amenzi contravenționale și 247 de avertismente.

Ioan A. BORGOVAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Brutăria Kovács răsplătește fidelitatea clienților, cu inima

De patru generații brutăria Kovács este alături de clienții săi, păstrând toate elementele dragi acestora: …