Evoluția cifrei de afaceri a industriei mureșene Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 503 Vizualizări

Evoluția cifrei de afaceri a industriei mureșene

Industria județului Mureș, în perioada 1 ianuarie – 31 august 2020, a înregistrat o evoluție favorabilă, indicele producției industriale având o creștere de 1,5%, în raport cu aceeași perioadă a anului precedent, în care acesta a fost de 101,5%.

Conform unui raport statistic realizat de Direcția Județeană de Statistică Mureș, publicat pe site-ul www.mures.insse.ro, ”cifra de afaceri din industrie realizată de agenţii economici din judeţ, atât pe piaţa internă cât şi pe cea externă, în perioada 1 ianuarie ‐ 31 august 2020, a înregistrat o creștere cu 2,5% faţă  de perioada corespunzătoare a anului anterior”.

,,Indicele producţiei industriale (IPI) măsoară  evoluţia rezultatelor activităţilor cu caracter industrial de la o perioadă  la alta, acesta fiind un indice de volum. Pentru calculul indicelui producţiei industriale se utilizează date cantitative privind producţia unui număr însemnat de produse, care constituie un eşantion reprezentativ pe principalele grupe industriale. Calculul IPI se mai poate realiza de asemenea şi pe baza valorii producţiei industriale realizată de unităţile din nomenclator. Valoarea producţiei realizate se calculează din înmulţirea producţiei fizice realizate cu preţul mediu al producţiei livrate”, a precizat Ioan Matei, directorul executive al Direcției Județene de Statistică Mureș.

Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE