Mureș: Zeci de amenzi și avertismente pentru angajatorii care nu respectă măsurile anti COVID-19! Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1168 Vizualizări

Mureș: Zeci de amenzi și avertismente pentru angajatorii care nu respectă măsurile anti COVID-19!

Inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Mureș au efectuat, în decursul lunii octombrie a acestui an, 102 de acţiuni de control în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, aspectele vizate fiind respectarea legislaţiei securităţii şi sănătăţii în muncă.

Potrivit unui comunicat de presă remis de conducerea ITM Mureș, ,,cu ocazia acestor verificări inspectorii au aplicat sancţiuni contravenţionale pentru 31 de angajatori, constatându-se 46 de neconformităţi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă”.

Pentru neconformităţi au fost aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale, respectiv 11 amenzi în valoare de 67.000 de lei şi 35 de avertismente.

Principalele deficienţe constatate au fost: lipsă instruire, lipsă triaj epidemiologic, lipsă analize medicale, lipsă distanţă de 2 metri între mese, lipsă dezinfectant, lipsă organizare activitate de prevenire și protecţie în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

,,Ţinând seama de măsurile suplimentare necesar a fi aplicate pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru angajatorii cu un număr mai mare de 50 de salariaţi, este instituită obligaţia organizării programului de lucru în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, în condiţiile legii. În situaţia în care nu se poate desfăşura activitatea de către salariat în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu şi în vederea evitării aglomerării transportului public, angajatorii trebuie să organizeze programul de lucru astfel încât personalul să fie împărţit în grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferenţă de cel puţin o oră”, a precizat jrs. Eva Man, inspector șef al ITM Mureș.

Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE