Proiect inedit pentru educația sanitară a elevilor Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 524 Vizualizări

Proiect inedit pentru educația sanitară a elevilor

Trei școli din județul Mureș, Școala Gimnazială ,,Liviu Rebreanu”, Școala Gimnazială ,,Romulus Guga” și Școala Gimnazială ,,Serafim Duicu”, au fost incluse în programul ,,Ora de sănătate”, proiect lansat de Junior Achievement (JA) România, în parteneriat cu Rețeaua Regina Maria și dedicat educației elevilor din clasele primare, având scopul de a promova un stil de viață sănătos, prevenirea bolilor cronice și activitatea fizică susținută.

Detalii despre proiect

Pentru început, proiectul se va desfășura în perioada noiembrie 2020 – iunie 2021 și vor participa 5.000 de elevi din 12 localități: București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Pitești, Ploiești, Târgu Mureș, Timișoara și Tulcea. Din Târgu Mureș vor participa la ediția din acest an 120 de elevi.

Conform informațiilor furnizate de către coordonatorul proiectului, Mihai Cornea, ,,în cadrul ,,Orei de sănătate”, elevii analizează importanța acțiunilor de îngrijire personală și igienă și rolul acestora în prevenirea bolilor, învață să facă alegeri alimentare echilibrate, descoperă modul în care mișcarea și activitățile fizice le pot crea o stare de bine, identifică alternative la activitățile desfășurate în fața ecranului și exersează gestionarea emoțiilor și comportamente pozitive”.

Toate aceste activități au scopul de le stimula elevilor preocuparea și comportamentul responsabil pentru starea de bine proprie și a celorlalți, de a-i încuraja să devină agenți ai schimbării la școală și acasă și de a-i învăța cum să implice membrii familiei ca parteneri ai practicilor de viață sănătoasă.

,,Ne doream de foarte mult timp să implementăm un astfel de proiect în școli. Regina Maria investește deja în programe de formare pentru medici și asistente, educația fiind una dintre valorile noastre de bază. Implicarea într-un program școlar pentru sănătate și prevenție a venit ca un pas firesc și ne bucurăm că am găsit în JA România un partener cu o experiență solidă și cu logistica necesară derulării acestui curs. Singura șansă ca oamenii să fie mai sănătoși pe termen lung este să fie educați de mici. Conform rapoartelor europene, 62% dintre afecțiunile foarte grave ale românilor sunt cauzate, printre altele, și de alimentația deficitară și lipsa activității fizice. În plus, incidența obezității la copii este în continuă creștere; studiile din urmă cu câțiva ani arătau că 1 din 6 adolescenți este supraponderal sau obez. Există o nevoie fundamentală de a introduce încă din școala primară ore de educație pentru sănătate, pentru ca cei mici să conștientizeze cum pot avea grijă de corpul și de sănătatea lor, prin igienă, alimentație și mișcare. Doar așa putem avea adulți corect informați, responsabili și preocupați de sănătatea lor”, a precizat Greta Redeleanu, marketing director al Rețelei de Sănătate Regina Maria.

Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE