Leonard Azamfirei propune angajarea ”cu maximă celeritate” a noilor medici rezidenți Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3685 Vizualizări

Leonard Azamfirei propune angajarea ”cu maximă celeritate” a noilor medici rezidenți

Rectorul UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, prof. dr. Leonard Azamfirei, a propus duminică, 15 noiembrie, ca medicii rezidenți admiși în urma examenului care a avut loc în aceeași zi să fie ”angajați în sistem cu maximă celeritate.”

”Pentru a contribui la rezolvarea problemei acute a lipsei de resurse umane în sistemul sanitar, în condițiile actuale ale pandemiei, am transmis autorităților centrale propunerea ca medicii care sunt admiși astăzi, în urma Concursului de rezidențiat, ca medici rezidenți, să fie angajați în sistem cu maximă celeritate, la începutul lunii decembrie. Consider că, printr-un efort de organizare, după realizarea repartiției pe specialități, dacă se emite rapid Ordinul de ministru de confirmare în rezidențiat și se găsește soluția de salarizare, pot intra în sistemul medical, cu drept de practică medicală supravegheată, cel puțin 4.080 de medici rezidenți din domeniul Medicină, care au ocupat locurile scoase la concurs, la care se pot adăuga alți 443 dintre cei care obțin posturile pentru care au candidat. Cifra poate fi extinsă dacă se iau în calcul și cei care susțin examen pentru domeniile Medicină dentară și Farmacie”, a scris, pe pagina sa de Facebook, prof. dr. Leonard Azamfirei.

Totodată, rectorul UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș a mai menționat că ”actualii rezidenți din anul I au fost încadrați în data de 1 februarie 2020, iar cei din promoția anterioară, la începutul lunii ianuarie 2019”, respective că o devansare a momentului încadrării ”ar ajuta nu doar sistemul medical, în situația actuală, dar ar oferi și tinerilor medici posibilitatea de a se încadra și de a se susține astfel, financiar.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE