Home / Galerii Foto / Diabetul și Asistenții medicali. Asistenții medicali fac diferența

Diabetul și Asistenții medicali. Asistenții medicali fac diferența

Întreaga lume se confruntă cu o epidemie de diabet, iar Ziua Mondială a Diabetului din acest an s-a suprapus cu pandemia de Covid-19.

Tema ediţiei din 2020 a Zilei mondiale de luptă împotriva diabetului zaharat este “Diabetul și Asistenții medicali. Asistenții medicali fac diferența”, subliniind importanța asistenților medicali în tratarea și educarea pacienților diagnosticați cu diabet zaharat.

ASCOTID MUREȘ a realizat și în acest an un eveniment ce a fost adresat pacienților cu diabet și membrilor familiilor acestora, precum și profesioniștilor în domeniul sănătății care îi îngrijesc, abordând tema siguranței pacienților în actuala situație creată de pandemia de Covid 19, având ca scop relaționarea acestora cu reprezentanții autorităților și ai cadrelor medicale.

Considerăm că transmiterea informațiilor utile și de interes precum și a mesajelor de încurajare și de susținere a pacienților cu diabet, profund afectați în această perioadă, va avea un impact puternic asupra vieții lor, știind că se află în grupă de risc și gestionarea personală este cea mai importantă, accesul la serviciile medicale fiind limitat.

La evenimentul online Diabetul și Covid-19 au participat Dna. Conf. Dr. Diana Păun – consilier de stat Departamentul de Sănătate Publică, Președinția României, Conf. Dr. Florin Buicu, deputat, președintele Comisiei de Sănătate Camera Deputaților, Prof.dr. Gabriela Roman – președintele Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, alături de medici specialiști, cadre medicale, reprezentanții asociaților de pacienți și pacienți.

În cursul zilei, un grup de voluntari au oferit, în semn de recunoștință și apreciere, colectivelor medicale din 7 secții prăjituri fără zahăr realizate de laboratorul TheCheesecacke House și flori din partea Primăriei Municipiului Tîrgu Mureș, deoarece considerăm că este nevoie de multă empatie și solidaritate în aceste momente.

Citeste si:  Festival patriotic la Iernut

Seara, balconul primăriei a fost iluminat în albastru și a fost expus cercul albastru, simbolul global al diabetului.

Rodica Molnar – președinte Ascotid Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Conducea băut prin Sovata, noaptea

Poliţiştii din Sovata au oprit vineri, 19 august, în cursul nopții, pe strada Praidului din …