Proiect pentru digitalizarea Primăriei Luduș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 406 Vizualizări

Proiect pentru digitalizarea Primăriei Luduș

Pentru o aliniere la standardele impuse de Uniunea Europeană, autoritatea publică locală din Luduș și-a propus să achiziționeze servicii necesare pentru implementarea unui sistem informatic integrat, atât la nivelul aplicațiilor interne, cât și la nivelul serviciilor eletronice destinate cetățenilor, care să asigure respectarea unui nivel minim de calitate, automatizarea modului de lucru în instituție și reducerea timpului de procesare a demersurilor.

În cererea adresată Biroului BFCRU din cadrul Primăriei orașului Luduș, Anca Năsăudean – Șefa Serviciului IADP și Viorel Berbecar de la Compartimentul Programare argumentează solicitarea făcută: „Sistemul informatic integrat ce se dorește a fi implementat este un instrument ce oferă informații despre activitatea autorității administrației publice, asigurând accesul la resursele informaționale necesare, punct unic de acces pentru cetățeni și mediul de afaceri, fiind menit să înlocuiească deplasarea la ghișeu și interacțiunea fizică dintre cetățean și funcționarul public, creșterea capacității operaționale de a oferi servicii publice de calitate, dotarea cu tehnologie de ultimă generație în domeniul administrației inteligente. În prezent, în instituție sunt utilizate aplicații informatice la nivelul compartimentului contabil, compartimentului de impozite și taxe locale, compartimentului de asistență socială și a celui de registratură. Serviciile sunt prestate de operatori economici diferiți, motiv pentru care ele nu sunt compatibile între ele. Aplicațiile utilizate de compartimentul de stare civilă și cel de evidența persoanelor nu vor face obiectul proiectului”.

Proiectul în valoare totală de 1.000.000 de lei este etapizat până în anul 2023 inclusiv, pentru etapa din acest an fiind necesară suma de 5.000 de lei. Sistemul informatic integrat cuprinde componente din toate compartimentele primăriei: contbilitate, resurse umane, impozite și taxe, plată electronică, managementul documentelor, registratura electronică, asistența socială, proiecte, investiții, achiziții, gestionare contracte, managementul patrimoniului public și privat, gestiunea parcărilor publice și de reședință, registrul agricol, urbanism, arhivare electronică și punct unic de acces.

Semnatarii solicitării făcute prezintă și principalele avantaje ale implementării soluției integrate: „Respectarea unui nivel minim de calitate oferit cetățenilor; Eficientizarea activităților și utilizarea mediului de lucru on-line în regim 24/7; Automatizarea modului de lucru și reducerea timpului de procesare a demersurilor; Accesibilitate permanentă a serviciilor, fără deplasare fizică la sediul instituției; Creșterea calității serviciilor oferite, printr-o abordare orientată către cetățean; Diversificarea gamei de servicii puse la dispoziție, prin mijloace electronice, on-line, cu impact și utilitate ridicată”.

Consilierii locali au analizat solicitarea făcută și au aprobat cuprinderea sumei de 5.000 de lei la cheltuielile bugetare ale Primăriei din trimestrul IV 2020.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE