Home / Primaria Targu Mures / Tichete sociale pentru mese calde distribuite la Târgu Mureș!

Tichete sociale pentru mese calde distribuite la Târgu Mureș!

Reprezentații Direcției de Asistență Socială (DAS) din cadrul Primăriei municipiului Târgu Mureș au început luni, 16 noiembrie, distribuirea tichetelor sociale pe suport electronic pentru mese calde.

Conform Ordonanței de Urgență nr. 115/2020 privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de mese calde pe bază de tichete sociale pe suport electronic, destinatarii finali eligibili sunt persoanele care au împlinit vârsta de 75 de ani sau peste această vârstă, care beneficiază de indemnizaţia socială pentru pensionari sau alte drepturi prin legi cu caracter special, plătite prin case teritoriale de pensii. În cazul în care destinatarii finali beneficiază de mai multe indemnizaţii sau venituri din pensii aflate în plată, iar valoarea cumulată a acestora depăşeşte valoarea indemnizaţiei sociale pentru pensionari, aceştia nu beneficiază de tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde.

De asemenea, persoanele, familiile fără adăpost, inclusiv persoanele, familiile care au fost evacuate şi familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale, vor beneficia de aceste tichete.

”Cardurile vor fi încărcate, lunar, cu suma de 180 lei. În luna decembrie 2020, cardurile vor fi încărcate cu sumele de bani corespunzătoare lunilor septembrie, octombrie și noiembrie. Acestea vor fi distribuite de DAS Târgu Mureș prin Poșta Română”, au transmis reprezentanții DAS Târgu Mureș.

Pentru mai multe informații, beneficiarii pot suna la numărul de telefon 0365-430.851 sau se pot deplasa la sediul DAS, situat pe strada Gheorghe Doja nr. 9, de luni până vineri între orele 8.00 și 12.00, cu respectarea măsurilor de siguranță sanitară.

Alexandra HAJA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO: Mircea Stoian distins cu Fibula de la Suseni

Dr. Mircea Stoian, șeful Secției ATI din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș, a fost premiat, …