Home / Administratie / RISIPĂ la dezvelirea statuii lui Bethlen Gábor. 8.500 de lei plătiți unei firme pentru sonorizare și ”efecte speciale”!

RISIPĂ la dezvelirea statuii lui Bethlen Gábor. 8.500 de lei plătiți unei firme pentru sonorizare și ”efecte speciale”!

Primăria municipiului Târgu Mureș va plăti suma de 8.500 de lei societății comerciale care a asigurat ”sonorizare, scenă, lumini și efecte speciale” la recentul eveniment de dezvelire a statuii principelui Bethlen Gábor.

Potrivit paginii web www.licitatiapublica.ro, contractul dintre Primăria municipiului Târgu Mureș și SC Mammoth Stage SRL Curteni face parte din categoria ”cumpărări directe” și are o valoare estimată de 8.500 de lei, bani necesari pentru asigurarea unor ”servicii de sonorizare, lumini, efecte speciale.”

”Servicii de sonorizare, scenă, lumini și efecte speciale la acțiunile organizate de Municipiul Târgu Mureș – Servicii de sonorizare, lumini și efecte speciale necesare la acțiunile organizate de Primăria Municipiului Târgu Mureș, respectiv: “ Inaugurare statuie Bethlen Gábor” – 15 noiembrie 2020 – (servicii din categoria celor prevăzute în anexa 2 la Legea 98/2016 privind achiziţiile publice); Operatorul economic va transmite propunerea tehnică și financiară în conformitate cu prevederile caietului de sarcini atașat în SICAP pe adresa de e-mail comunicate@tirgumures.ro”, se precizează în anunțul cu numărul DA26815270 publicat luni, 16 noiembrie, pe pagina web www.licitatiapublica.ro.

Evenimentul de dezvelire a statuii principelui Bethlen Gábor a fost organizat duminică, 15 noiembrie, în Piața Trandafirilor din Târgu Mureș, și a durat aproximativ 40 de minute.

Alex TOTH

UPDATE 1:

Reprezentanții Serviciului Relații Interne și Internaționale din cadrul Primăriei municipiului Târgu Mureș au remis joi, 19 noiembrie, la ora 10.53, un drept la replică, pe care îl redăm, integral, în rândurile de mai jos:

Pentru informarea corectă a opiniei publice, cotidianul Zi de Zi a solicitat reprezentanților Primăriei municipiului Târgu Mureș, la ora 11.51, să confirme sau să infirme veridicitatea informației privind achiziția publică în valoare de 8.500 de lei, prezentată pe SICAP (site care furnizează informații oficiale despre achizițiile publice din România) în data de 13 noiembrie.

UPDATE 2:

După cum se poate vedea în răspunsul de mai jos, remis în aceeași zi la ora 14.11, reprezentanții Primăriei municipiului Târgu Mureș au confirmat că, cităm, ”informația publicată pe SICAP este reală”.

Cu alte cuvinte, Primăria municipiului Târgu Mureș a achiziționat în data de 13 noiembrie servicii în valoare de 8.500 de lei, din care ulterior a achitat doar 2.380 de lei deoarece s-a renunțat la câteva ”acțiuni prevăzute”, respectiv la ”scenă, videomapping și scurt moment comemorativ”, a căror contravaloare deducem că ar fi fost, dacă s-ar fi realizat, de 6.120 de lei.

Gluma (minciuna) zilei: organizatorii evenimentului, surprinși de evoluția pandemiei…

Interesant, comunicatorii Primăriei municipiului Târgu Mureș afirmă, în dreptul la replică, că ”având în vedere situaţia din teren şi ținând cont de restricțiile impuse de creşterea incidenţei de cazuri noi de COVID – 19, evenimentul nu s-a putut desfăşura în conformitate cu estimarea autorităţii contractante.”

Reamintim cititorilor că la data întocmirii contractului, adică în 13 noiembrie, în județul Mureș se raportau 390 (!!!) de cazuri noi de COVID-19, iar rata de incidență de la nivelul municipiului Târgu Mureș era de 7,8 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. Cifre alarmante, care nu aveau cum să scadă peste noapte, în doar două zile, până în data de 15 noiembrie…

La fel de bizar rămâne faptul cum organizatorii evenimentului spun astăzi că acesta nu s-a putut desfășura în conformitate ”cu estimarea autorității contractante” din cauza ”incidenței de cazuri noi de COVID-19.”

În realitate, reprezentanții municipalității știau cu exactitate situația epidemiologică de la nivelul municipiului Târgu Mureș și județului Mureș, deoarece invitația oficială a fost remisă vineri, 13 noiembrie, la ora 15.13 (la 2 ore după prezentarea raportului zilnic al cazurilor de COVID-19 de către MAI, document în care județului Mureș îi erau atribuite 390 de cazuri noi).

Ba mai mult, în invitația oficială, organizatorii afirmă că ”având în vedere situația epidemiologică actuală, statuia va fi inaugurată la comemorarea a 391 de ani de la moartea principelui, în 15 noiembrie 2020, la ora 15, în cerc restrâns”.

Prin urmare, pretextul că mai multe acțiuni prevăzute inițial în bugetul de 8.500 de lei nu au mai avut loc ulterior pentru că ”evenimentul nu s-a putut desfășura în conformitate cu estimarea autorității contractante” nu e altceva decât, scuzați de expresie, o minciună gogonată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO: Mircea Stoian distins cu Fibula de la Suseni

Dr. Mircea Stoian, șeful Secției ATI din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș, a fost premiat, …