Home / Slider / Despre deșeurile din fiecare zi… de izolare, de carantinare

Despre deșeurile din fiecare zi… de izolare, de carantinare

Echipa Asociației de Dezvoltare Intracomunitară (ADI) Colect Mureș a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, un set de reguli simple pentru gestionarea corectă a deșeurilor menajere pe timp de pandemie.

”Fără să te gândești că va fi vorba și despre tine, iată că efectele pandemiei au ajuns în casa ta. Ți s-a impus izolarea sau carantinarea, iar multe dintre răspunsurile la întrebările tale rămân în aer? Ai găsit modalități de aprovizionare, dar te izbești de sacii de deșeu pe care îi produci, ca urmare a consumurilor? Contează pe noi să venim în continuare în sprijinul tău, astfel încât deșeul generat să nu-ți încarce locuința și să poată fi eliminat fără riscul de a-i infecta pe cei din comunitatea din care faci parte”, a transmis echipa ADI Ecolect Mureș.

Reguli pentru gestionarea corectă a deșeurilor menajere:

– Leagă sacii menajeri pentru a preveni scurgerea conținutului umed.

– Colectează separat măștile, mănușile, șervețelele folosite, sau alte deșeuri ale produselor de igienă, într-un sac înnodat la capăt, pe care îl vei introduce în același sac în care colectezi deșeul menajer.

– Colectează separat deșeurile reciclabile (plastic/ metal, hârtie/ carton și sticlă); stochează-le în saci înnodați, până va veni momentul în care vei ieși din carantină/ izolare, iar eliminarea acestora o vei putea efectua într-un mod corect.

– Cu toate că te afli în carantină/ izolare, infrastructura de eliminare a deșeurilor va rămâne aceeași. Ține cont de faptul că deșeurile menajere le vei elimina fie prin intermediul pubelelor de plastic, dacă locuiești la casă, fie în containerele metalice poziționate lângă bloc.

– În același timp, deșeurile reciclabile de tip PET vor fi colectate din poartă în poartă de către operatorii de salubrizare, pe când cele de hârtie/carton, de sticlă sau alte categorii ale deșeurilor din plastic fiind necesar să le elimini la punctele comune de colectare (insule) aflate în localitatea de care aparții.

– Dacă locuiești la bloc, deșeurile reciclabile este nevoie să le elimini pe fracții, la punctele comune de colectare aferente blocului în cauză.

– Nu interacționa cu operatorii de salubrizare, atunci când aceștia se află în exercițiul de colectare a deșeurilor pe care le-ai produs.

– Oricât de nesemnificativă ar părea, contribuția ta în vederea reducerii impactului pandemiei, care planează constant asupra vieților noastre prezente, este extrem de importantă. Îți dorim sănătate și îți adresăm gânduri de recunoștință, fiindcă ai decis să menții curat în jurul tău, alături de noi.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO: Mircea Stoian distins cu Fibula de la Suseni

Dr. Mircea Stoian, șeful Secției ATI din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș, a fost premiat, …