Home / Invatamant / Leonard Azamfirei, mesaj de Ziua cercetătorului și proiectantului din România

Leonard Azamfirei, mesaj de Ziua cercetătorului și proiectantului din România

Ziua cercetătorului și proiectantului din România este marcată la data de 19 noiembrie, această dată fiind aleasă în semn de omagiu pentru savantul american de origine română, George Emil Palade, născut la data de 19 noiembrie 1912 și laureat al Premiului Nobel pentru medicină în anul 1974, iar una dintre cele mai importante universități din țară, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș îi poartă numele.

,,Astăzi este Ziua Cercetătorului și Proiectantului din România. Această zi a fost aleasă ca un omagiu pentru George Emil Palade, savantul american de origine română, născut pe 19 noiembrie 1912, care a primit Premiul Nobel pentru medicină în anul 1974. Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș (UMFST) poartă cu mândrie numele ilustrului savant care este fondatorul biologiei celulare la nivel mondial. Günter Blobel, cel dintâi discipol al lui Palade, laureat și el al Premiului Nobel, a afirmat despre Palade că „a fost pentru biologia celulară ceea ce Einstein a fost pentru fizică”. Român și american deopotrivă, George Emil Palade rămâne pentru fiecare un model de performanță științifică, de universalitate și de patriotism. La mulți ani cercetătorilor din România!”, a transmis prof. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Educație și cercetare. Finanțare justă și eficientă

Soluțiile PSD pentru educația românească urmăresc dialogul: elevi – părinți, studenți și profesori, punerea accentului …