Home / Business / Noutăți despre aplicarea TVA-ului de la 1 ianuarie 2021

Noutăți despre aplicarea TVA-ului de la 1 ianuarie 2021

Distribuie

Potrivit www.avocatnet.ro, începând cu 1 ianuarie 2021, prevederile legale privind aplicarea cotei de taxă pe valoare adăugată – TVA, de 5% la vânzarea de locuințe, se vor schimba, iar noile prevederi vor majora considerabil plafonul până la care se aplică această cotă redusă.

Plafonul până la care se aplică TVA de 5% va ajunge de la 450.000 de lei, cât este în momentul de față, până la aproximativ 680.000 de lei, reprezentând 140.000 de euro.

Această schimbare a apărut în urma devalorizării leului în raport cu moneda euro, dar și datorită creșterii permanente a prețurilor din imobiliare.

,,Cota redusă de TVA, de 5%, reprezintă o excepție de la cota standard a acestei taxe (19%) și se aplică locuințelor care, în momentul vânzării, pot fi locuite ca atare și au o suprafață utilă de maximum 120 m2, exclusiv anexele gospodărești. Suprafață utilă este, conform Legii 114/1996 privind locuințele, suprafața desfășurată, mai puțin cea aferentă pereților”, informează sursa menționată.

Andreea ȚIȚIU


De asemenea, verificati

Calendarul de Comunicare Financiară al Romcab, pe anul 2023

Distribuie Conducerea Romcab SA Târgu Mureș a anunțat, în urmă cu câteva zile, prin intermediul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.