Home / Stiri regionale / Primul atelier digital dedicat ecologizării

Primul atelier digital dedicat ecologizării

Potrivit www.agerpres.ro, administrația municipiului Baia Mare va organiza primul atelier digital cu scopul de a ajuta la transformarea ecologică naturală a cinci terenuri care vor fi incluse într-un proces de decontaminare experimentală în cadrul proiectului SPIRE.

,, Scopul atelierului este acela de a consulta comunitatea, pentru a descoperi ce îşi doresc cetăţenii Municipiului Baia Mare. În funcţie de ideile lor, se doreşte identificarea celor mai bune soluţii pentru aceste spaţii. Orice părere contează! Cele cinci terenuri – Colonia Topitorilor, Ferneziu, Romplumb, Craica şi Urbis, toate în cartierul Ferneziu (un fost cartier industrial). Acesta este primul atelier digital dintr-o serie de activităţi în cadrul proiectului SPIRE Baia Mare. Poluarea solului cu metale grele este o problemă importantă în Municipiul Baia Mare, proiectul experimentând soluţii ecologice de regenerare de mediu, economică şi socială”, informează sursa menționată.

Prima sesiune a atelierului va avea loc joi, 19 noiembrie, pe platforma Zoom, iar cu această ocazie, Baia Mare va intra în rândul orașelor europene inovative.

,,Este printre primele oraşe europene care are curajul să demareze proceduri de decontaminare pentru solurile poluate cu metale grele folosind soluţii bazate pe natură. În trecut au existat probleme reale legate de poluarea solului în diferite zone ale municipiului, iar proiectul îşi doreşte să rezolve aceste probleme şi să îi implice activ pe cetăţeni în implementarea soluţiilor identificate, dar şi în dezvoltarea oraşului. Parteneriatul naţional este coordonat de Municipiul Baia Mare şi este format din următorii parteneri naţionali: Urbasofia, Indeco Soft, ARIES Transilvania, Zona Metropolitană Baia Mare, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca şi Clusterul Green Energy”, mai menționează sursa citată.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Căței salvați de pompieri dintr-o fântână adâncă de 8 metri

Potrivit www.agerpres.ro, marți, 20 octombrie, pompierii au reușit să salveze doi pui de câine care …